voor inwoners, met gemeenten

Haal rendement uit uw dak!

In de gemeenten Blaricum, Huizen en Laren zijn veel bedrijfsdaken geschikt voor zonnepanelen. Is uw dak daar één van? Laat u adviseren en begeleiden door onafhankelijke adviseurs over de mogelijkheden voor uw dak.

Ontdek wat zonne-energie voor u kan opbrengen. Zonder uitzoekwerk en gedoe. U krijgt advies en begeleiding; vanaf het eerste adviesgesprek totdat de zonnepanelen op uw dak liggen.

Voordelen voor eigenaren bedrijfsdaken in Blaricum, Huizen en Laren:

  • Krijg betrouwbaar advies via uw eigen gemeente.
  • Word stap-voor-stap ondersteund, dit scheelt u tijd en geld.
  • Haal rendement uit de zon en maak uw bedrijfspand meer waard
  • Ontvang meerdere businesscases op maat
  • Mogelijk elektriciteit leveren aan uw directe omgeving
  • Op basis van een no-cure-no-pay principe; toch geen zonnepalen op het dak? Dan dus ook geen kosten

Wat leveren zonnepanelen op?

Wat de zon u te bieden heeft is onder andere afhankelijk van uw dakgrootte  en energieverbruik, maar ook of u zelf in het zonnesysteem investeert of bijvoorbeeld  uw dak verhuurt aan de lokale energiecoöperatie. De adviseurs adviseren u over de verschillende mogelijkheden en zullen u bij alle vragen en mogelijke obstakels verder helpen.

Het loont altijd om aan de slag te gaan met zonne-energie! Enkele voorbeelden:

  • Stel, uw dak heeft een oppervlakte van 300 m2. Daarop passen ongeveer 120 zonnepanelen, welke u of de omgeving zo’n 33.000 Kilowattuur per jaar aan energie opleveren. Om dat te realiseren zal uw eigen investering ongeveer € 25.000,- zijn, waarbij u een geschat rendement van 6% haalt.
  • Indien uw dak groter is, bijvoorbeeld 1.000 m2, dan passen daar zelfs 400 panelen op! En levert ongeveer 110.000 Kilowattuur per jaar op. Uw investering zal logischerwijs hoger worden, rond de € 83.000,-, maar dat komt ook met een hoger rendement van 7%. 
  • Verhuur uw dak aan de lokale energiecoöperatie. U hoeft niet te investeren, u heeft geen zorgen omtrent de zonne-installatie en ontvangt  jaarlijks een opstalvergoeding voor het beschikbaar stellen van uw dak (een prijs per paneel bijvoorbeeld). De vergoeding kan vergelijkbaar zijn met het rendement bij een eigen investering. De energiecoöperatie investeert en is eigenaar van de zonnepanelen. Inwoners in de buurt kunnen, door lid te worden van de energiecoöperatie, de duurzaam opgewekte stroom afnemen. Op deze manier kunt u als ondernemer bijdragen aan de verduurzaming van het lokale energieverbruik.

Ja, ik wil vrijblijvend advies!

Bent u geïnteresseerd in het aanbod van de gemeenten? En wilt u in contact komen met een van de adviseurs?

Bel: 06-40183216. Of meld u hieronder aan. Wij nemen contact met u op.

Project Zonwinst is een initiatief van de gemeenten Blaricum, Huizen en Laren om de realisatie van grootschalige zonnesystemen op bedrijfsdaken versnellen. Het project wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland.