voor inwoners, met gemeenten
Met zonnepanelen kunt u uw eigen duurzame energie  opwekken maar ook de energiekosten verlagen, een positief financieel rendement behalen en bijdragen aan de lokale energietransitie. Via het project Zonwinst kunt u eenvoudig de overstap naar zonne-energie maken. 

Stap voor stap nemen wij u mee

Stap 1: Meld u aan

Allereerst ontvangt u een persoonlijke quickscan met daarin onder andere de verwachte opwek, de benodigde investering en het verwachte rendement. U ziet direct of uw dak geschikt is voor zonne-energie.

Stap 2: Kies gewenste businesscase

Wij rekenen meerdere businesscases voor uw dak door. U kunt bijvoorbeeld volledig zelf investeren, lenen, leasen of uw dak verhuren aan de lokale energiecoöperatie. We bespreken deze businesscases waarna u aangeeft welke variant uw voorkeur heeft.

Stap 3: subsidie aanvraag

De subsidieronde (SDE++) loopt tot september 2023. Wij ontzorgen u volledig in het voorbereiden en aanvragen van deze subsidie voor uw kansrijke zonneproject. In plaats van de SDE++ subsidie kan het ook een andere subsidie zijn (SCE).

Stap 4: Uitwerking

Is de subsidie verleend, dan werken wij de techniek en financiering van het zonne-energiesysteem verder uit. Als het gaat om verhuur van het dak kunnen wij u ook daarin assisteren en kritisch meekijken in de benodigde overeenkomsten.

Stap 5: Opvragen offertes

Voor de installatie van de zonnepanelen vragen wij offertes op bij (lokale) installateurs en kunnen deze onafhankelijk voor u beoordelen. Mocht u zelf voorkeur hebben voor een installateur dan kan deze ook worden meegenomen in de beoordeling.

Stap 6: Realisatie

Begeleiding bij de uitvoering en oplevering. Hierbij verzorgen wij onder andere een inspectie bij oplevering en daarnaast de administratieve zaken bij bijvoorbeeld CirtQ, RvO, netbeheerder, etc.

Heeft u al een toegekende SDE++-subsidie? Dan kunnen wij u vanaf stap 4 ondersteunen bij de realisatie van uw zonne-energiesysteem.

Ja, ik wil vrijblijvend advies!

Bent u geïnteresseerd in het aanbod van de gemeenten? En wilt u in contact komen met een van de adviseurs?

Bel: 06-40183216. Of meld u hieronder aan. Wij nemen contact met u op.

Project Zonwinst is een initiatief van de gemeenten Blaricum, Hilversum, Huizen, Laren en Weesp om de realisatie van grootschalige zonnesystemen op bedrijfsdaken versnellen. Het project wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland.