30 Dagen zonder alcohol: ga in maart ook de uitdaging aan!

30dza_fb_omslagfoto_2015_start

In de regio Gooi en Vechtstreek groeien jongeren op in een omgeving waarin alcohol heel gewoon is. Veel volwassenen drinken veel alcohol. Een glas wijn bij het eten, een borrel na het werk, een biertje na het sporten.

Om deze gewoonte te doorbreken, stil te staan bij het eigen alcoholgebruik en het goede voorbeeld te geven aan de jeugd, organiseert de GGD sinds 2012 jaarlijks voor volwassenen met succes de actie 30dagenzonder alcohol. Makkie of uitdaging? Inmiddels is de actie ook landelijk opgepakt onder de noemer ikpas.nl

Terugkijkend zeggen deelnemers:

  • "Goed om gewoontegedrag eens te doorbreken”
  • “Ik ben er trots op dat ik het heb volgehouden”
  • “Alcohol drinken is nu minder vanzelfsprekend geworden”

Lees meer in Factsheet effectmeting 30 dagen zonder alcohol 2016


Een glas wijn en een biertje zijn vaak zo vanzelfsprekend. Tijdens het eten, na het sporten of bij een feestje. Kunt u best wel zonder? Ervaar zelf hoe het is om een maand géén alcohol te drinken en vraag sportmaatjes, collega’s, vrienden en familieleden om ook mee te doen.

Gewoonte doorbreken, fitter voelen

Van 1 t/m 30 maart 2017 gaan honderden mensen in de regio Gooi en Vechtstreek de uitdaging aan: een maand lang drinken ze geen alcohol. Ook in andere regio’s gebeurt dat. In 2016 deden meer dan 7200 mensen in Nederland mee, waarvan 650 in Gooi en Vechtstreek. En… met succes! Bijna iedereen lukte het om 30 dagen geen alcohol te drinken.

Waarom meedoen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen meedoen:

  • het goede voorbeeld geven aan jongeren
  • fitter voelen
  • beter slapen
  • minder alcohol drinken

Deelnemers ontvangen startpakket

Als deelnemer ontvangt u - kort voor het begin van de actie - een startpakket in uw mailbox. Een polsbandje van ‘IkPas’ kunt u ophalen (bij de GGD of een bibliotheek in uw buurt) of laten toesturen. Zo denkt u dagelijks aan uw uitdaging!

Doorlopend tips en ervaringen delen 

Tijdens de actie ondersteunen we u doorlopend met praktische tips en ervaringen van andere deelnemers. U kunt ook zelf uw ervaringen en vragen delen via Facebook (30dagenzonderalcohol) of via e-mail (dertigdagenzonderalcohol@ggdgv.nl). Deel uw ervaringen en maak foto’s.

aanmelden_knop

Via de landelijke website van IkPas kunt u zich aanmelden voor de groep GGD Gooi en Vechtstreek.

       

Daag anderen uit om mee te doen

U kunt individueel meedoen aan de actie, maar ook samen met anderen: familie, vrienden en collega’s.

30dza_facebook_omslagfoto_2015_1