Tatoeage en piercing

Lichaamsversieringen zijn van alle tijden en alle culturen. Van traditionele Maori tatoeages tot aan de in het westen gebruikelijke zeemanstatoeage. De laatste jaren zijn allerlei van oorsprong niet-westerse rituele lichaamsversieringen mode en gemeengoed geworden.

tattoo_piercing

Doorboringen en andere gecontroleerde huidverminkingen worden steeds populairder. Ook laten veel vrouwen tegenwoordig blijvende make-up (Pmu) aanbrengen. Het gevaar is dat bij onhygiënisch werken de klant een ernstige infectie kan oplopen zoals hepatitis B of aids. Sinds 1 juni 2007 is er wetgeving van kracht die hygiënisch werken door de diverse studio's moet waarborgen.

Op de website veiligtatoeerenenpiercen.nl staan alle studio's, schoonheidssalons en juweliers die een vergunning hebben.

Richtlijnen voor tatoeëren en piercen

Voor de richtlijnen, het aanvragen van een vergunning en andere informatie over tatoeëren en piercen, kunt u terecht bij het LCHV.

Kans op infecties

Tatoeëren, piercen, het aanbrengen van permanente make-up en alle andere vormen van lichaamsversiering waarbij de huid beschadigd raakt moeten hygiënisch gebeuren omdat er anders kans is op huidinfecties of men besmet kan worden met ernstigere infecties zoals Hepatitis B en aids.
Als u overweegt om één van deze vormen van lichaamsversiering aan te laten brengen is het verstandig eerst goed de informatiefolder door te nemen.

Andere lichaamsversieringen

Naast deze relatief traditionele vormen van lichaamsversiering laat men tegenwoordig ook balletjes of staafjes implanteren onder de huid en laat men littekens aanbrengen. Permanente make-up bestaat vooral uit het aanbrengen van lipcontouren, eyeliner en wenkbrauwen en het camoufleren van littekens. Alhoewel permanent make-up vaak in een geheel andere 'setting' wordt aangebracht is de feitelijke handeling gelijk aan die van de traditionele tatoeage.

Tatoeëren, piercen, het aanbrengen van permanente make-up en alle andere vormen van lichaamsversiering waarbij de huid beschadigd raakt moet hygiënisch gebeuren omdat er anders kans is op huidinfecties of men besmet kan worden met ernstigere infecties zoals Hepatitis B en aids. Als u overweegt om één van deze vormen van lichaamsversiering aan te laten brengen is het verstandig eerst goed de informatiefolder door te nemen. Naast deze relatief traditionele vormen van lichaamsversiering laat men tegenwoordig ook balletjes of staafjes implanteren onder de huid en laat men littekens aanbrengen.