30 Dagen zonder alcohol: ga in maart ook de uitdaging aan!

ga-fris-de-lente-in

Een glas wijn en een biertje zijn vaak zo vanzelfsprekend. Tijdens het eten, na het sporten of bij een feestje. Kunt u best wel zonder? Ervaar zelf hoe het is om een maand géén alcohol te drinken en vraag sportmaatjes, collega’s, vrienden en familieleden om ook mee te doen.

Gewoonte doorbreken, fitter voelen

Al sinds 2012 organiseert de GGD jaarlijks de actie ’30 dagen zonder alcohol’. Inmiddels is dit ook landelijk opgepakt onder de noemer ikpas.nl
Er zijn verschillende redenen waarom mensen meedoen, zoals:

  • het goede voorbeeld geven aan jongeren
  • beter slapen 
  • een vaste gewoonte doorbreken
  • je fitter voelen
  • minder alcohol drinken, ook ná de actie

In deze infographic leest u meer over de effecten van een alcoholvrije maand. 

De maand maart alcoholvrij

Van 1 t/m 30 maart 2018 gaan ook inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek de uitdaging weer aan: een maand drinken ze geen alcohol. Ook in andere regio’s gebeurt dat. In 2016 deden meer dan 7200 mensen in Nederland mee, waarvan een paar honderd uit Gooi en Vechtstreek. En… met succes! Bijna iedereen lukte het om 30 dagen geen alcohol te drinken.

aanmelden_knop

Meld u aan op de website van IkPas.nl.
Met uw postcode wordt u automatisch ingedeeld in de groep Gooi en Vechtstreek.  

Daag anderen uit om mee te doen

Nog leuker en stimulerender is het om samen met anderen deel te nemen. Buren, familie, vrienden, collega’s… Ieder kan zich individueel aanmelden.

Startpakket voor deelnemers

Als deelnemer ontvangt u - kort voor het begin van de actiemaand - een startpakket. Een polsbandje van ‘IkPas’, de BOB-sleutelhanger en een ‘contract met jezelf’. Zo denkt u dagelijks aan uw uitdaging! Mail uw naam en postadres naar 30dagenzonderalcohol@ggdgv.nl en zet ‘Startpakket’ bij het onderwerp.

Doorlopend tips en ervaringen delen 

Tijdens de actie ondersteunen we u doorlopend met praktische tips en ervaringen van andere deelnemers. U kunt ook zelf ervaringen en vragen delen via Facebook (30dagenzonderalcohol) of via e-mail (30dagenzonderalcohol@ggdgv.nl). Deel uw ervaringen en maak foto’s.

Toolkit

Onderstaande materialen kunt u downloaden om zelf bekendheid te geven aan de actie in uw eigen omgeving. De wervingstekst kunt u plaatsen op de website van uw sportclub, school, bedrijf. Maak er gerust gebruik van!

30dza_facebook_omslagfoto_2015_1