Liefde en seks

Hoe ouder kinderen worden, hoe lastiger ze het vaak vinden om vragen te stellen over seksualiteit. Ze zijn vaak onzeker over hun lichaam, hun populariteit of de eerste keer verliefd zijn. Als ouder kun je daar zelf ook moeite mee hebben. Hoe pak je dit aan?

Wat is belangrijk?

Soms praat het makkelijker als je elkaar niet aankijkt. Dus knoop een luchtig gesprek aan onder de afwas, in de auto of onder het tandenpoetsen. Weet je niet hoe je een gesprek kan beginnen? Kijk op de website Uwkindenseks.nl voor handige tips! Nog belangrijker dan seksuele voorlichting is dat je er altijd bent voor je kind voor vragen of problemen op het gebied van relaties, liefde en seksualiteit. Goed luisteren, hun gevoelens niet afwijzen en niet te snel met goede raad komen, is de beste aanpak. Vertel ook dat je kind kan kijken op betrouwbare websites, zoals die van Sense. Daar staan allerlei weetjes en tips en kan je kind vragen stellen. Hij kan ook bellen (035-6926320) of mailen (sense@ggdgv.nl) naar het Sense spreekuur.

Stel je vragen

Met vragen over liefde en seks kun je altijd bij ons terecht. Praat er gerust over met de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of jeugdconsulent. Als je dat wilt, denken we met je mee en geven advies.

Jeugd en Gezin

Je kunt je vragen stellen bij het CJG en/of tijdens de afspraak met je kind bij het consultatiebureau 0-18 jaar. Dat kan een afspraak zijn op een van onze locaties, maar ook op school. Tussendoor kun je ons telefonisch bereiken (035 – 69 26 350) of via de e-mail (info@jggv.nl). Als je dat prettig vindt, is het altijd mogelijk om een extra afspraak te maken.

Meer informatie

Wil je meer weten over de seksuele opvoeding van je puber? Kijk dan op de website van het CJG