Beleefdag Beter in het Groen bij Infoschuur ‘t Gooi

Publicatiedatum: 21 Sep 2017 Trefwoord(en): ggd

Buiten zijn in het groen is goed voor je gezondheid. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat er een directe link is tussen groen en gezondheid. Activiteiten in de natuur helpen om gezond te blijven of gezonder te worden. Van wekelijkse wandelgroepen en buiten-sportlessen tot kindertherapie en re-integratie in het groen. Daarom organiseert Beter in het Groen op zondag 1 oktober voor het eerst een Beleefdag op vier locaties in Noord-Holland, die mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie Noord-Holland. Toegang en deelname is gratis.

Activiteiten in Gooi en Vechtstreek

Bij ons in de regio organiseren GGD Gooi en Vechtstreek en Goois Natuurreservaat gezamenlijk de Beleefdag, die vanaf 14:00 uur plaatsvindt bij Infoschuur ’t Gooi, Naarderweg 103 in Hilversum.

De middag begint met een lezing Ga de natuur in en beweeg door Jaap Vlaanderen, coördinator vrijwilligerswerk Goois Natuurreservaat.
De activiteiten waaraan bezoekers kunnen deelnemen zijn onder andere: Gezond natuur wandelen met kinderen, Barefoorfitness, een wandeling rondom verlies, Yin yoga en omgaan met spanning en emotie-eten. Het volledige programma per locatie staat op www.beterinhetgroen.nl/beleefdag.

Beter in het Groen

In de campagne Beter in het Groen werken Staatsbosbeheer, Provincie Noord-Holland, GGD, Goois Natuur Reservaat , MediQuest en de Friesland Zorgverzekeraar samen om meer bekendheid te geven aan wat groen kan betekenen voor de gezondheid. Met Beter in het Groen kan iedereen eenvoudig activiteiten vinden die helpen gezond te blijven of gezonder te worden. Van wekelijkse wandelgroepen en buiten-sportlessen tot kindertherapie en re-integratie in het groen. In een natuurgebied, tuin of park dicht bij huis. Het doel van de campagne is dat beleving van en actief bezig zijn in de natuur een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de leefstijl.

Groene gezonde leefomgeving

In de provincie Noord-Holland is veel aandacht voor de groene gezonde leefomgeving. Om dit bij inwoners en bezoekers extra onder de aandacht te brengen, heeft de provincie subsidie gegeven aan de campagne Beter in het Groen. De Provincie Noord-Holland wil met de aanpak Groen Kapitaal de maatschappelijke en economische waarde van groen versterken. In de participatiesamenleving hebben burgers meer verantwoordelijkheid en regie voor de eigen gezondheid en leefstijl. De natuur in Noord-Holland met rust en ruimte kan juist uitnodigen tot die gezonde leefstijl. Het biedt ruimte voor beweging en ontmoeting maar ook voor reflectie en om mentaal tot rust te komen. De beterinhetgroen-zoeker helpt de inwoners van Noord-Holland om gezonde groene activiteiten in de directe leefomgeving te vinden.