Vaccinatie beroepsgroepen

Beroepsgroepen

Er zijn beroepsgroepen die risico lopen op een hepatitis B besmetting door hun werkzaamheden. Hierbij kunt u denken aan verpleegkundigen, verzorgenden, verloskundigen, (tand)artsen, mondhygiënisten, brandweerlieden en politieagenten, schoonheidsspecialisten, maar ook aan tatoeëerders en piercers.

Een kleine hoeveelheid besmet bloed is al voldoende om het virus op te lopen. GGD Gooi en Vechtstreek biedt deze beroepsgroepen vaccinaties aan waarmee het risico op een hepatitis B besmetting wordt voorkomen.

Prijsafspraak

Wij hanteren voor bedrijven en instellingen die hun personeel wil laten vaccineren tegen hepatitis B een aangepast tarief.

Dit houdt in:

  • groepsconsult, voorlichting, informatie;
  • drie vaccinaties (maand 0,1 en 6);
  • titerbepaling (bloedonderzoek) vier tot zes weken na de laatste vaccinatie;
  • vaccinatieboekje;
  • schriftelijke uitslag naar de cliënt over de titerwaarde.

Indien het bloedonderzoek niet de gewenste waarde heeft, kan er een vervolgserie vaccinaties gestart worden (maand 0,1 en 2). Hier zijn opnieuw kosten aan verbonden.

Vaccineren op locatie

Bij grote groepen bestaat de mogelijkheid op locatie te vaccineren.

Meer informatie

Voor meer informatie over Hepatitis B en vaccineren op locatie kan contact worden opgenomen met Annet Mekkelholt via a.mekkelholt@ggdgv.nl of via telefoonnummer (035) 692 63 23 (​dinsdag, donderdag en vrijdag tot 14.00 uur).