Reisvaccinaties

ggd_reisvaccinatiesBurgemeester de Bordesstraat 80, Bussum
Postbus 251, 1400 AG Bussum
Telefoon: (035) 692 63 00
E-mail: reisvaccinaties@ggdgv.nl 

Wij zijn aangesloten bij het landelijk informatieplatform van GGD Reisvaccinaties. GGD'en in Nederland bundelen hiermee hun informatievoorziening aan reizigers. Via de website www.ggdreisvaccinaties.nl kunnen reizigers o.a. informatie vinden over vaccinaties op reis.


Openingstijden GGD

Iedere werkdag is er van 8.30 tot 11.00 uur zowel een inloop- als afsprakenspreekuur.
Op woensdag van 17.30 tot 20.00 uur hebben we een avondspreekuur (uitsluitend op afspraak)


Vaccineren op locatie

Bij grote groepen bestaat de mogelijkheid om op locatie te vaccineren.
Hierbij moet u denken aan bedrijven, scholen, instanties en instellingen.

Voor meer informatie hierover neem u contact op met GGD Reisvaccinaties locatie Bussum:


Gesloten op feestdagen

Op officiële feestdagen die op een werkdag vallen, is de GGD gesloten.


Afspraak maken

Rondom de schoolvakanties en in de zomerperiode kan het erg druk zijn. Het is verstandig om ruim van tevoren een afspraak te maken, zodat lange wachttijden worden voorkomen. Indien u alleen een herhalingsvaccinatie nodig heeft, kunt u beter buiten de drukke periode om komen.

afspraak_maken

- Online

Voor het maken van een online afspraak bij GGD Gooi en Vechtstreek in Bussum wordt u automatisch doorgeleid naar de afsprakenpagina.

- Telefonisch

Wij zijn telefonisch bereikbaar van 8.30-12.30 op nummer (035) 692 63 00.
De ervaring leert ons dat wij regelmatig telefonisch spitsuur hebben. Mocht u een antwoordapparaat krijgen, probeert u het dan op een later tijdstip nog eens of maak gebruik van onze terugbelservice.


Belangrijk nieuws over Hepatitis A vaccin

Momenteel is er een tekort aan hepatitis A vaccin in Europa. Dit komt door een grote vraag naar het vaccin; er is meer vraag naar vaccin dan dat er wordt geproduceerd. Om de beperkte voorraad hepatitis A vaccin zo effectief mogelijk in te zetten, is het advies van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en het RIVM aan alle reizigersadvies- en vaccinatiebureaus zo zuinig mogelijk met de nog aanwezige hepatitis A vaccins om te gaan. De vaccins die nog op de markt zijn worden gegeven aan mensen die het hoogste risico lopen.

Herhaling

Gezien het grote tekort  in heel Europa, is de LCR indicatie voor hepatitis A vaccinatie tijdelijk herzien aan de hand van de meest recente epidemiologische informatie. De eerste hepatitis A biedt 1 tot 3 jaar bescherming bij een reiziger met een normale afweer. Voor de bezoekers die uitsluitend voor een herhaling komen wordt gevraagd om later in het jaar te informeren of het hepatitis A vaccin weer op voorraad is, gezien de noodzaak nu niet aanwezig is deze vaccinatie ter herhalen.

We verwachten dat het hepatitis A-vaccin eind 2017 weer normaal verkrijgbaar is in Nederland.


pinnen-ipv-contant

Afrekenen

U kunt bij ons uitsluitend met pin betalen.

Belangrijk

 • Waarom kan ik geen reisadvies via de telefoon of per e-mail krijgen?

  Persoons- en reisgebonden adviezen zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van uw reis en uw gezondheidssituatie. Het is gebleken dat er vaak misverstanden ontstaan bij telefonische consulten. Daarom is afgesproken dat reizigers geen persoonlijk telefonisch advies krijgen. Ook vragen per e-mail kunnen misverstanden oproepen. Als u bij het inloopspreekuur of op het afsprakenspreekuur komt, krijgt u een advies op maat waarin alle factoren zijn afgewogen.
 • Lang op reis?

  Indien u langer dan 2 maanden op reis gaat, kunt u uitsluitend op afspraak bij ons terecht.
  Het is aan te raden minimaal 6 weken voor vertrek een afspraak te maken.
 • Bent u geboren voor 1950?

  Wanneer u nog nooit een DTP-vaccinatie heeft gehad, is het belangrijk om 5 weken voor vertrek langs te komen. Over het algemeen geldt dit voor mensen die vóór 1950 zijn geboren. Wanneer u is als kind wél tegen DTP bent gevaccineerd, is 3 weken voor vertrek voldoende. Uiteraard mag u ook eerder komen.
 • Recept voor malariapillen

  Voor een recept dient u zelf op het spreekuur te komen. U kunt dus niet voor iemand anders een recept meenemen. Uitzondering hierop is/zijn kinderen tot de leeftijd van 16 jaar.