Baby

Borstvoeding

Borstvoeding is afgestemd op de behoefte van je baby. Het levert niet alleen voeding, maar ook bescherming tegen ziektes voor jezelf en voor je kind. Bovendien kan het een leuke manier zijn om je kind snel, makkelijk, en goedkoop te voeden.

Eten

Als je baby ongeveer 4 maanden is, breekt er een nieuwe fase aan. Naast de melkvoeding kun je beginnen met oefenhapjes als bijvoeding.

Huilen

Je baby maakt vooral door huilen duidelijk wat hij wil en voelt. Hij kan bijvoorbeeld huilen omdat hij honger heeft, het koud heeft of een vieze luier. Maar misschien verveelt hij zich of is hij moe. Hoe ga je hier mee om?

Slapen

Elke baby slaapt anders en de ene baby slaapt langer en eerder door dan de andere. Het is vermoeiend, maar gebroken nachten horen bij het hebben van jonge kinderen.

Vaccinaties

Dankzij de gratis vaccinaties kun je je kind beschermen tegen een aantal ernstige en besmettelijke infectieziekten. Deze prikken geven we tijdens de bezoeken op het consultatiebureau.

Ziek kind

Als je baby ziek is, kun je dat waarschijnlijk wel aan hem zien. Je kind huilt bijvoorbeeld veel en abnormaal hard of heeft een verhoogde temperatuur. Wat moet je doen?