Opvoeden, zo hou je het leuk

Een cursus voor ouders met kinderen van 3 tot 12 jaar

Vragen over opvoeden

Opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook lastig. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind niet wil luisteren? Wat doe je wanneer je kind erg boos is? Je kunt deze vragen zelf oplossen, maar ook samen met andere ouders.

Ervaringen delen

Door je vragen met andere ouders te bespreken, merk je dat je niet de enige bent die hiermee zit. Ook anderen ervaren lastige opvoedsituaties en kunnen vertellen hoe ze daarmee omgaan. Zo kun je samen delen wat werkt en mogelijk geschikte oplossingen vinden voor de vragen waar je zelf tegenaan loopt. Dat kan steun en meer zekerheid geven bij de opvoeding van je kind. De aanwezige cursusleider geeft daarnaast informatie over de ontwikkeling van kinderen in de verschillende leeftijdsfasen.

Volg een cursus

Speciaal voor ouders met kinderen van 3 tot 12 jaar, biedt Jeugd en Gezin de oudercursus 'Opvoeden, zo hou je het leuk'. Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur, waarin verschillende thema's naar voren komen:

  • 1e bijeenkomst: Positief aandacht geven
  • 2e bijeenkomst: Positief sturen en grenzen stellen
  • 3e bijeenkomst; Consequenties bij ongewenst gedrag
  • 4e bijeenkomst: Alles op een rij 

Je krijgt na elke bijeenkomst een folder mee, waarin de belangrijkste informatie beschreven staat. Ook zijn er thuisopdrachten zodat je de besproken thema’s meteen thuis kan gaan oefenen. Zo leer je direct om een bepaalde aanpak in je eigen situatie toe te passen en te ervaren of die manier bij jou en je kind past.

Cursusdata

  • data: donderdag 8, 15, 22 en 29 maart 2018
  • tijd: 20.00 - 22.00 uur
  • locatie: Olmenlaan 14, 1404 DG Bussum

Belangstelling

Is deze cursus momenteel niet gepland maar heb je wel belangstelling? Vul dan dit formulier in. Hiermee ontvangen wij jouw gegevens en daarmee kunnen wij jou op de hoogte brengen als de cursus wel weer gepland wordt. 
De kosten voor de vier bijeenkomsten zijn € 30,00 per ouder(paar)