Videohometraining

Voor ouders met kinderen van 0 tot 7 jaar

Vragen over contact

Goed contact tussen jou en je kind is belangrijk. Meestal gaat dit spontaan en onbewust, maar soms gaat het niet zo makkelijk vanzelf of ben je er onzeker over. Bijvoorbeeld als je baby veel huilt, je peuter eet- of slaapproblemen heeft, of je kind erg druk is of juist teruggetrokken.

Samen kijken

Als je vragen hebt over het contact tussen jou en je kind, kan het fijn zijn als er iemand met je meekijkt. Iemand die ziet wat er in je gezin gebeurt. Want wat gaat juist goed en hoe komt dat? Door je sterke kanten in het contact met je kind te herkennen, kun je er vaker gebruik van maken. Zo houd je het contact positief en kun je meer genieten van elkaar.

Volg videohometraining

Speciaal voor ouders die vragen hebben over het contact met hun kind, biedt Jeugd en Gezin videohometraining. Bij videohometraining komt een jeugdverpleegkundige bij je thuis om een korte filmopname te maken. Bijvoorbeeld 5 tot 10 minuten tijdens de maaltijd, bij het naar bed brengen van je kind of het doen van een spelletje. Zij bekijkt deze opnamen eerst zelf en maakt een nieuwe afspraak om het filmpje bij je thuis te bespreken. Het aantal opnames is afhankelijk van je vraag en het verloop van de training. Meestal worden er drie tot vijf opnames gemaakt. Meer weten? Bekijk het filmpje.

Belangstelling

Het je interesse voor videohometraining? Dan kun je je aanmelden via de jeugdverpleegkundige of jeugdarts van het consultatiebureau of via het CJG. Voor meer informatie kun je ook bellen via 035 – 692 63 50 of een mail sturen naar info@jggv.nl.
Aan videohometraining zijn geen kosten verbonden.