Ouderschap

Ouderschap is meer dan alleen opvoeden. Want er gebeurt en verandert veel als je eenmaal kinderen hebt. Een grote verandering is de relatie die je met je partner hebt. Ineens ben je een gezin en staan jullie voor de opdracht samen op te voeden. Ook de sociale contacten met familie en vrienden veranderen. Je kunt je daarbij regelmatig onzeker voelen. Dat is niet vreemd. Vaak roept iedere fase van hebt ouderschap weer nieuwe vragen en onzekerheden op. Het is een levenslang proces.

Wat is belangrijk?

Het is belangrijk dat je weet wat jij nodig hebt om een goede ouder te zijn. Wat zou je allemaal moeten kunnen en willen doen? Welke vragen heb je daarbij en met welke mensen in de buurt kun je je zorgen delen? Vaak kun je de opvoeding beter aan als je kunt terugvallen op de ervaringen en steun van anderen om je heen.

Stel je vragen

Als je vragen hebt over het ouderschap, kun je altijd bij ons terecht. Praat gerust met de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of jeugdconsulent over je gevoelens, gedachten en moeilijke situaties. Als je dat wilt, denken we met je mee over de opvoeding van jullie kind en het ouderschap.

Jeugd en Gezin

Je kunt je vragen stellen bij het CJG en/of tijdens de afspraak met je kind bij het consultatiebureau 0-18 jaar. Dat kan een afspraak zijn op een van onze locaties, maar soms ook thuis of op school. Tussendoor kun je ons telefonisch bereiken (035 – 69 26 350) of via de e-mail (info@jggv.nl). Als je dat prettig vindt, is het altijd mogelijk om een extra afspraak te maken.

Meer informatie

Voor meer informatie over het ouderschap kun je ook een kijkje nemen op de website van het CJG