Rouw

Wanneer een ouder of een kind overlijdt, is dat natuurlijk enorm ingrijpend. Voor jezelf als ouder, maar zeker ook voor je kind. Alles verandert. Je kind heeft jou dan hard nodig, terwijl je zelf ook heel veel verdriet hebt. Je kunt als ouders heen en weer geslingerd worden tussen je eigen verdriet en het gevoel verder te moeten. Door het gemis vallen vaak ook allerlei vertrouwdheden binnen het gezin weg. Het dagelijkse leven gaat er anders uitzien.

Wat is belangrijk?

Bij rouw en verdriet is het belangrijk om steun te zoeken voor jezelf en voor je kind. Geef aan waar je behoefte aan hebt en vraag mensen om jou te helpen en er te zijn voor je kind. Denk aan opa’s en oma’s, vrienden, een mentor of leerkracht op school en je buren. Als je weet bij wie je terecht kunt, voel je je vaak minder alleen staan in je verdriet.

Stel je vragen

Als je vragen hebt over verdriet en rouw, kun je altijd bij ons terecht. Praat gerust met de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of jeugdconsulent over je gevoelens, gedachten en moeilijke situaties. Als je dat wilt, denken we mee over hoe je hiermee om zou kunnen gaan.

Jeugd en Gezin

Je kunt je vragen stellen bij het CJG en/of tijdens de afspraak met je kind bij het consultatiebureau 0-18 jaar. Dat kan een afspraak zijn op een van onze locaties, maar soms ook thuis of op school. Tussendoor kun je ons telefonisch bereiken (035 – 69 26 350) of via de e-mail (info@jggv.nl). Als je dat prettig vindt, is het altijd mogelijk om een extra afspraak te maken.

Meer informatie

Voor meer informatie over rouw kun je ook een kijkje nemen op de website van het CJG.