Scheiding

Een scheiding heeft grote invloed op het leven van jezelf, je partner en je kind. Het dagelijks leven gaat er anders uitzien en allerlei vertrouwdheden in het gezin vallen weg. Er verandert veel, maar jullie blijven samen de ouders van je kind. Een nieuwe gezinssituatie die vaak spanningen, verdriet en allerlei andere gevoelens oproept. Zo kunnen kinderen schrikken, bang of boos worden. Sommige kinderen voelen zich juist schuldig omdat ze denken dat het aan hen ligt. Ook kunnen ze zich schamen voor de situatie thuis of het gevoel hebben dat ze moeten kiezen tussen hun ouders.

Wat is belangrijk?

Bij een scheiding is het belangrijk om te weten wat je zelf nodig hebt en hoe je je kind kunt ondersteunen. Hoe geef je je zoon of dochter bijvoorbeeld het gevoel dat het van beide ouders mag houden? Hoe stimuleer je een goed contact met de ander ouder? En hoe voorkom je dat je kind betrokken raakt bij jullie eventuele conflicten? Bedenk waar je behoefte ligt en vraag zo nodig mensen om je heen om je hierbij te helpen.

Stel je vragen

Als je vragen hebt over een scheiding, kun je altijd bij ons terecht. Praat gerust met de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of jeugdconsulent over je gevoelens, gedachten en moeilijke situaties. Als je dat wilt, denken we mee over hoe je hiermee om zou kunnen gaan.

Jeugd en Gezin

Je kunt je vragen stellen bij het CJG en/of tijdens de afspraak met je kind bij het consultatiebureau 0-18 jaar. Dat kan een afspraak zijn op een van onze locaties, maar soms ook thuis of op school. Tussendoor kun je ons telefonisch bereiken (035 – 69 26 350) of via de e-mail (info@jggv.nl). Als je dat prettig vindt, is het altijd mogelijk om een extra afspraak te maken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over scheiding op de website van het CJG. Via de website VillaPinedo.nl kun je ook advies vragen aan kinderen én je kunt er een online workshop volgen.