Brutaal gedrag

Pubers leren om voor zichzelf op te komen. Daarbij zijn ze soms eigenwijs, dwars en brutaal. Lastig soms, maar volkomen normaal gedrag.

Wat is belangrijk?

Door het brutale gedrag lijkt het soms of pubers niets van je willen aannemen. Toch willen ze ook graag goed contact met jou! Geef dus niet op, ook al is het moeilijk omdat je kind vooral doet waar het zelf zin in heeft. Blijf luisteren, praten, overleggen en onderhandelen en laat zien dat je interesse hebt in je kind. Pubers willen graag dat je ze serieus neemt. Natuurlijk betekent dat niet dat je alles maar goed moet vinden. Houd vast aan de regels en grenzen die jij belangrijk vindt. Je puber vindt dit misschien onzin, maar als je duidelijk laat zien waar jij voor staat, ben je betrouwbaar. Dat willen kinderen graag van hun ouders. Vertrouw op jezelf als ouder en vertrouw erop dat het goed komt. Je puber is ook leuk!

Stel je vragen

Met vragen over brutaal gedrag kun je altijd bij ons terecht. Praat er gerust over met de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of jeugdconsulent. Als je dat wilt, denken we met je mee en geven advies.

Jeugd en Gezin

Je kunt je vragen stellen bij het CJG en/of tijdens de afspraak bij het consultatiebureau 0-18 jaar. Dat kan een afspraak zijn op een van onze locaties, maar ook op school. Tussendoor kun je ons telefonisch bereiken (035 – 69 26 350) of via de e-mail (info@jggv.nl). Als je dat prettig vindt, is het altijd mogelijk om een extra afspraak te maken.
Jeugd en Gezin biedt ook regelmatig opvoedcursussen waar je samen met andere ouders je ervaringen kunt delen. Bekijk onze agenda voor meer informatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over het opvoeden van je puber? Kijk dan op de website van het CJG. Ook de website Positief Opvoeden geeft tips en praktische informatie. Daar kun je ook online een advies vragen!