Vrienden

Het lijkt soms of jongeren maar wat rondhangen met hun vrienden. Toch leren ze daar veel van. Het geeft pubers zelfvertrouwen en steun. Het maakt het makkelijker voor ze om zich los te maken van hun ouders.

Wat is belangrijk?

Een vriendengroep lijkt wat op een familie en biedt je kind veiligheid en zekerheid. In een vriendengroep leer je sociale vaardigheden zoals luisteren, helpen, de leiding nemen, complimenten geven, iets persoonlijks durven zeggen, iemand de waarheid zeggen, maar ook wanneer je je mond moet houden. Vriendschap is dus belangrijk. Is jouw kind onzeker en heeft het weinig of geen vrienden? Denk dan eens aan een training waarin je kind leert hoe het met andere kinderen om moet gaan, bijvoorbeeld een sociale vaardigheidstraining.

Stel je vragen

Met vragen over vriendschap kun je altijd bij ons terecht. Praat er gerust over met de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of jeugdconsulent. Als je dat wilt, denken we met je mee en geven advies.

Jeugd en Gezin

Je kunt je vragen stellen bij het CJG en/of tijdens de afspraak bij het consultatiebureau 0-18 jaar. Dat kan een afspraak zijn op een van onze locaties, maar ook op school. Tussendoor kun je ons telefonisch bereiken (035 – 69 26 350) of via de e-mail (info@jggv.nl). Als je dat prettig vindt, is het altijd mogelijk om een extra afspraak te maken.

Meer informatie

Wie je meer weten over de rol van vriendschap in de puberteit? Kijk dan op de website van het CJG.