voor inwoners, met gemeenten

19 mei Beweeg- en Gezondheidsmarkt ‘Actief en veilig Thuis’

Publicatiedatum: 17 mei 2016

 

Naarden, mei 2016 – Op donderdag 19 mei wordt, in het kader van het project ‘Het Gooi Leeft!’, een gezondheidsmarkt georganiseerd in Amaris De Veste te Naarden. Bewoners van Naarden en andere belangstellenden zijn van harte welkom op 19 mei van 13.30 – 16.30 uur.

Er is een keur aan activiteiten tijdens deze markt. Er zijn workshops ‘Yoga op de stoel’ en Medical Kinetics. Een wijkverpleegkundige staat klaar om de bloeddruk en cholesterol te meten, een diëtiste en pedicure voorzien bezoekers van advies. Een professionele gehoortest en oogmeting behoort ook tot de mogelijkheden en er zijn veel handige hulpmiddelen voor thuis aanwezig. Ook is er een fysiotherapeute tijdens de markt aanwezig die informatie geeft over valpreventie en bovendien rollatorchecks aanbiedt. Gemeente Gooise Meren biedt mensen met dementie en hun mantelzorgers een gratis licentie aan voor de dementia-App.

DiFiets

Nieuw is de zogenaamde DiFiets; een innovatieve opstelling waarbij een koppeling wordt gemaakt tussen een tv-beeldscherm, een computer en een hometrainer. Belangstellenden kunnen ook meedoen met een quiz, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Informatie over beweegactiviteiten wordt gegeven door buurtsportcoaches.

Samenwerking

Het project ‘Het Gooi Leeft’ is een samenwerking van de bewoners in de wijken rondom De Veste te Naarden, ouderenorganisaties, Amaris, GGD Gooi en Vechtstreek, Versa Welzijn, buurtsportcoach, gemeente Naarden, Sherpa en iZovator. Het project heeft een looptijd tot de zomer van 2017 en wordt gefinancierd door Fonds NutsOhra.

 

Meer nieuws

Al het nieuws