voor inwoners, met gemeenten

André Kuipers trekker Goois Gezondheidsfestival

Publicatiedatum: 7 augustus 2017

Ruimtevaarder André Kuipers is hét kopstuk van het eerste Gezondheidsfestival Gooi en Vechtstreek op donderdag 28 september in theater Gooiland in Hilversum.

Het Gezondheidsfestival getiteld ’De toekomst van uw zorg’ is gratis toegankelijk voor inwoners én professionals. „Bij de theaterlezing van astronaut en arts André Kuipers kunnen ruim zevenhonderd mensen in de zaal”, zegt woordvoerster Marije Mansfeld. „Geef je wel snel op, want vol is vol.”

Voor bezoekers zijn er gezondheidschecks, activiteiten, gezonde hapjes en drankjes en muziekoptredens. Ook zijn er workshops voor professionals in de zorg. Mansfeld: „Zij kunnen bijvoorbeeld een speciaaal pak aantrekken en voelen hoe het is om je als bejaarde voort te bewegen. Wat betekent het als je niet zomaar even iets kunt oppakken, of je veters kunt strikken?”

Voeding

Centraal staan preventie, bewustwording, de patiënt die zelf de regie in handen wil houden, e-health en robotisering in de zorg. Mansfeld: „Het gaat over gezonde voeding en levensstijl, want bijvoorbeeld de alcoholinname ligt vrij hoog in het Gooi. Maar het gaat ook over geestelijke gezondheidszorg. Welke druk ervaren mensen die permanent online op social media en bereikbaar zijn? De angst om iets belangrijks of leuks te missen wordt wel FOMO genoemd; ’the Fear Of Missing Out’. Hoe ga je daarmee om?”

Het evenement is een initiatief van Regio Gooi en Vechtstreek, acht regiogemeenten en ziekenhuis Tergooi. „Het Gezondheidsfestival is één van de eerste ’wapenfeiten’ van de ondertekening van het convenant voor een ’Gezonde en Vitale Regio’ op 22 maart.”

Het Gezondheidsfestival – gratis entree – is 28 september van 15 tot 21 uur in Gooiland, Emmastraat. Inschrijven: www.gezondheidsfestivalregiogv.nl

 

Bron: de Gooi- en Eemlander 4 juli 2017, Annemarie de Jong

Meer nieuws

Al het nieuws