voor inwoners, met gemeenten

Bekendmaking Present Your Startup Gooi en Vechtstreek

Publicatiedatum: 8 april 2016

Op donderdag 7 april heeft Wimar Jaeger, voorzitter regionaal wethoudersoverleg Economie, het nieuwe initiatief Startup Gooi en Vechtstreek bekendgemaakt. ‘Innovatie in de creatieve economie is van levensbelang. De grenzen tussen content maken en ict vervagen. Ondersteuning van start-ups is een belangrijk instrument om het innovatie klimaat voor nieuwe bedrijven in de regio verder te versterken. Dat vindt ook de Economic Board Gooi en Vechtstreek, die bijdraagt aan het start-up programma. Een belangrijke eerste stap is daarmee gezet’.

Present Your Startup

Startup Gooi en Vechtstreek moet ervoor zorgen dat start-ups en scale-ups financiering vinden door de ontmoeting met investeerders te organiseren en professionele begeleiding in een programma te bieden. Startup Gooi en Vechtstreek maakt daarbij gebruik van een bewezen start-up programma ontwikkeld door Present Your Startup (ook wel bekend als Haarlemvalley) en werkt daarin samen met MediaMatters.

Profiteren van elkaars kracht

MediaMatters is het accelerator programma voor bedrijven in de media dat opereert vanuit het Media Park in Hilversum. In dit programma worden samenwerkingsverbanden tussen scale-ups en bestaande mediabedrijven vormgegeven. Rick van Dijk, projectleider MediaMatters: ‘Start-ups en scale-ups hebben een hele andere manier van denken dan grote bedrijven. Ze zijn vaak innovatiever en kunnen sneller schakelen, waardoor ze flexibeler zijn en gemakkelijker nieuwe dingen kunnen proberen. Tegelijkertijd missen ze ervaring die grotere organisaties wel hebben. Dat willen we bij elkaar brengen. Zo kunnen de twee profiteren van elkaars kracht.’

Training en Coaching

Het programma dat Startup Gooi en Vechtstreek gaat aanbieden, valt voor een groot deel samen met dat van MediaMatters. In juni krijgen de deelnemende start-ups en scale-ups trainingen aangeboden op het gebied van Tax & Legal, Business & Branding, Finance en Pitching. De trainingen worden mede mogelijk gemaakt door partners van het programma. Op donderdag 23 juni pitchen de start-ups hun bedrijf voor meer dan 20 investeerders. Start-ups die met mediabedrijven gaan samenwerken, krijgen aansluitend een op maat gemaakt programma aangeboden. Alle start-ups worden hierbij gecoacht door ervaren ondernemers.

Omarming van de hype

‘Start-ups zijn een hype, maar wel een onontkoombare. Eentje waar iedereen aan moet geloven en welke we allemaal zouden moeten omarmen. De start-up van nu kan werkgelegenheid creëren voor onze kinderen. Present your Startup steunt start-ups door middel van begeleiding, promotie en het matchen met investeerders, corporates en experts,‘ aldus Valerie Vallenduuk, Initiatiefnemer van Present your Startup.

Meer nieuws

Al het nieuws