voor inwoners, met gemeenten

Benoeming nieuwe algemeen directeur Regio

Publicatiedatum: 9 februari 2017

Igor Meuwese: “De regionale organisatie is een maatschappelijk bedrijf en onze winst is dat we dingen samen met gemeenten voor elkaar krijgen. Zo leveren we dagelijks diensten aan inwoners: van het ophalen van huisvuil, het voorkomen van schoolverlaten, het uitvoeren van een ambulancerit, het zetten van een prik, het voorkomen van huiselijk geweld en het geven van adviezen over opvoeding. Voor inwoners, met gemeenten. Hiermee is de Regio in eerste instantie een uitvoerende organisatie voor onze inwoners. Tegelijkertijd moeten we samen met gemeenten investeren in de grote vraagstukken rond werkgelegenheid, bereikbaarheid, en duurzaamheid”.

De afgelopen negen jaar werkte Meuwese in verschillende functies binnen het Sociaal Domein bij de Regio. Hij wordt geprezen om zijn verbindende kracht met gemeenten en zijn politieke en strategische sensitiviteit.

Pieter Broertjes, voorzitter van het bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek: “de Regio is een organisatie die in staat is om hoogwaardige dienstverlening aan inwoners te leveren en flexibel inspeelt op snel veranderende omstandigheden. Igor Meuwese is een verbinder pur sang en heeft bij de decentralisatie laten zien hoe er samen met gemeenten resultaten kunnen worden neergezet. Die drive en ervaring zijn nodig omdat er de komende jaren hoge eisen worden gesteld aan de regio. Zo verwachten de gemeenteraden dat de Regio volop inzet op versterkte regie op onderwerpen van de regionale samenwerkingsagenda. Meuwese kan het samen met de mensen van de Regio en gemeenten laten slagen”.

Meer nieuws

Al het nieuws