voor inwoners, met gemeenten

Betrouwbare en betaalbare hulp via schoonthuis.nl

Publicatiedatum: 4 april 2016

Sinds 1 april 2016 vinden inwoners van Gooi en Vechtstreek een betrouwbare en betaalbare hulp via schoonthuis.nl. Wie een hulp zoekt via deze site, krijgt een bijdrage in de kosten van de gemeente. Deze kan oplopen tot €40,- per week. Dit bijzondere aanbod geldt voor iedereen in deze regio: oud of jong, alleenstaand of gezin, gezond of minder mobiel. Schoonthuis.nl is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten in Gooi en Vechtstreek. Doel van het initiatief is het creëren van werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen.

Schoonthuis.nl

Schoonthuis.nl presenteert bedrijven die werken met passende arbeidsvoorwaarden voor hun werknemers en betrouwbare hulpen. Is een hulp ziek of met vakantie? De bedrijven zorgen ervoor dat er vervanging is. Wie werkt met een bedrijf van schoonthuis.nl weet zeker dat de hulp werkt voor een goede werkgever.

Bijdrage

Vindt een inwoner een hulp via de site? Dan betaalt de gemeente een deel van de kosten. De bijdrage kan oplopen tot €40,- per week. De bijdrage geldt voor heel 2016. Ook in 2017 betaalt de gemeente een deel van de kosten. Hoe hoog die bijdrage is, hangt af van de vraag naar hulpen via schoonthuis.nl.

Achtergrond

Schoonthuis.nl is onderdeel van het project Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). De gemeenten in Gooi en Vechtstreek zetten zich in het kader van dit project samen met inwoners in voor het creëren van nieuwe banen voor huishoudelijke hulpen. Met ondersteuning van het Rijk kunnen de gemeenten tegemoet komen in de kosten van huishoudelijke hulp. Zo is het voor inwoners extra aantrekkelijk om een hulp te zoeken die verzekerd is van goede arbeidsvoorwaarden en blijft er werk voor huishoudelijke hulpen in Gooi en Vechtstreek.

Het project wordt uitgevoerd door Regio Gooi en Vechtstreek.

Meer weten?

Kijk op schoonthuis.nl

Meer nieuws

Al het nieuws