voor inwoners, met gemeenten

Comeniusschool Naarden gaat voor 30 dagen gezonder

Publicatiedatum: 24 maart 2016

In aansluiting op het thema Voeding gaat de Comeniusschool in Naarden dit jaar meedoen met de actie ’30 dagen gezonder’. De school was al goed op weg met het groenten of fruit tussendoortje op woensdag. Volgens locatiedirecteur Jeanette Voogt kan de school nog wel een uitdaging aan! “We gaan in april met alle klassen, in totaal 125 kinderen, elke dag om 10 uur een portie fruit of groenten eten”. Daarnaast is de ouderraad erg actief bezig met het organiseren van een foodfair waarbij alle klassen hun eigen inbreng hebben op het gebied van gezonde voeding. Ook heeft de school voor alle leerlingen ‘Comenius bidons’ ontworpen om zo het drinken van water te stimuleren in plaats van suikerhoudende dranken. 

Naast deze school, zijn er al meer dan honderd aanmeldingen van gezinnen, teams en individuen. Door mee te doen aan ’30 dagen gezonder’ nemen zij het heft in eigen handen en kiezen zij hun eigen gezonde uitdaging. De uitdagingen die mensen kiezen zijn heel divers; zingen onder de douche, elke dag 150 keer touwtje springen, elke dag voorlezen,  gezonde snacks i.p.v. snoep, elke dag complimenten geven, met de fiets naar het werk etc. Je kunt heel veel dingen doen of laten waardoor je je beter voelt.

Welke uitdaging gaat u aan? Ga gezonder het voorjaar in! Wij zorgen dat u het volhoudt

Iedereen die woont of werkt in de regio  kan zich tot en met 31 maart aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Wie zich aanmeldt, ontvangt een startpakket en tijdens de actie bijna dagelijks tips en adviezen van diverse experts en leefstijl adviseurs, o.a. een mindfulness-coach, bewegingscoach en positief opvoeden coach.

Doet u ook mee?

Meer nieuws

Al het nieuws