voor inwoners, met gemeenten

Cursus Mindful Parenting in Bussum en Huizen mei 2017

Publicatiedatum: 28 oktober 2016

In mei start zowel in Bussum als Huizen een cursus Mindful Parenting. Een unieke cursus voor ouders uit de regio Gooi en Vechtstreek die opvoedstress ervaren.

Vertaald uit het Engels betekent Mindful Parenting letterlijk aandachtig ouderschap. Tijdens de Mindful Parenting cursus leren ouders  hoe zij aandacht kunnen toepassen in de opvoeding. 

De cursus is door de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld voor ouders met opvoedstress. Ontwikkelaar prof. dr. Susan Bögels: “Ouders staan tijdens de cursus letterlijk stil bij de opvoeding door gebruik te maken van meditatie oefeningen, begeleid door een Mindful Parenting trainer. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers na de cursus meer plezier in het opvoeden ervaren en een verbetering optreedt in de relatie met hun kind(eren) en partner.”

Mindful Parenting is geschikt voor ouders van kinderen van 0-19 jaar die aandachtig willen opvoeden. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom opvoeden uitdagend en stressvol is. Bijvoorbeeld doordat kinderen niet luisteren, of omdat het een uitdaging is om de balans te vinden tussen werk en privé. Maar ook bij  andere opvoedproblemen, stress rondom een echtscheiding of kinderen in het gezin met een lichamelijke of verstandelijke beperking, zijn ouders welkom. Tijdens de cursus krijgen ouders handvatten hoe  om te gaan met hun opvoeduitdagingen. Het aandachtig opvoeden staat daarbij centraal.

De gemeenten in Regio Gooi en Vechtstreek zijn trots dat ze deze nieuwe cursussen aan ouders kunnen aanbieden. In de hoop dat veel ouders hier gebruik van maken, worden er geen kosten voor in rekening gebracht. Alleen het werkboek komt voor rekening van de ouders. 

De cursussen starten begin mei in Bussum op de maandagavond en in Huizen op de woensdagmorgen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin of Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek.

Meer nieuws

Al het nieuws