voor inwoners, met gemeenten

Fitheidstest voor 65-plussers in De Veste

Publicatiedatum: 26 oktober 2016

Daarom organiseert Het Gooi Leeft! voor 65-plusser op donderdagmiddag 17 november tussen 14.00-17.00 uur een Fitheidstest in De Veste in Naarden. De buurtsportcoaches, fysiotherapeuten en wijkverpleegkundigen staan klaar om de Fitheidstest met de aanwezigen uit te voeren.

De Fitheidstest geeft een indicatie van de fitheid en gezondheid op een aantal specifieke onderdelen zoals balans, conditie, lenigheid, hand-oog coördinatie, en (knijp)kracht. Verder kunnen bloedsuiker, bloeddruk, cholesterol en BMI worden bepaald.
Per onderdeel krijgt de 65-plusser direct een score die inzicht geeft in zijn of haar fitheid.
Uiteraard zijn de scores aangepast voor onder andere leeftijd en lengte.

De test is voor iedereen geschikt: voor de enthousiaste sporter, of voor iemand die al jarenlang niet heeft gesport of bewogen maar dit wel graag wil oppakken.
Er zijn na deze Fitheidstest voldoende mogelijkheden om te blijven bewegen. Er is ter plekke informatie over het sport- en beweegaanbod in de buurt. De Fitheidstest wordt aangeboden vanuit het project Het Gooi Leeft.

Deelname en aanmelding

Deelname aan de Fitheidstest is kosteloos. Vooraf aanmelden levert een geplande tijd. Opgeven kan via de website: www.buurtsportcoachnaarden.nl, of aanmelden bij de receptie van De Veste. Na inschrijving volgt nadere informatie.

Het Gooi Leeft! is een gezamenlijk initiatief van de bewoners van Naarden, ouderenorganisaties, Amaris, GGD, iZovator, Versa Welzijn, gemeente Gooise Meren, buursportcoaches en Fonds NutsOhra.

Meer nieuws

Al het nieuws