voor inwoners, met elkaar

Gezonde en geslaagde bijeenkomst landelijke gezondheidsmonitor

Publicatiedatum: 28 september 2015

Met onder meer een heuse gezondheidsquiz, is maandagmiddag op de Fontein Mavo in Bussum stilgestaan bij de eerste landelijke gezondheidsmonitor jeugd.

Leerlingen van groep 2C waren daarbij aanwezig.

De gezondheidsmonitor Jeugd wordt in heel Nederland uitgevoerd door de GGD’en in oktober en november 2015 bij leerlingen in klas 2 en klas 4 van het voortgezet onderwijs. De monitor geeft informatie over psychosociale gezondheid en weerbaarheid, roken, drinken en blowen, sporten, seksualiteit, gebruik van sociale media en (cyber)pesten.

Dankzij de harmonisatie van de lokale dataverzamelingen levert de gezondheidsmonitor nu voor het eerst landelijke referentiecijfers op over deze onderwerpen. Medio volgend jaar zijn de uitkomsten gereed.

Op De Fontein start de gezondheidsmonitor in oktober, liet directeur Nagel weten. Hij ging tijdens de bijeenkomst verder nog in hoe belangrijk zijn school gezondheidsonderzoeken voor de leerlingen vindt. Directeur René Stumpel van GGD Gooi en Vechtstreek legde uit wat de GGD allemaal doet en plaatsvervangend directeur Henriëtte Treurniet van GGD GHOR Nederland vertelde over het landelijke belang van de monitor.

Vervolgens was het de beurt aan wethouder Van Ramhorst die de gezondheidsquiz petje op petje af presenteerde met onder meer vragen over suikers, roken en alcohol. Uiteindelijk wonnen de leerlingen Melda Bouderij en Meike Fokker een prijs.

Een soort van prijs was er ook voor directeur Nagel. Hij kreeg een bordje overhandigd door Treurniet met daarop de tekst dat de school de eerste deelnemer aan de landelijke gezondheidsmonitor jeugd 2015/2016 was.

Meer nieuws

Al het nieuws