voor inwoners, met gemeenten

GGD daagt inwoners uit: 30 dagen gezonder in april

Publicatiedatum: 15 maart 2016

Voor de eerste keer organiseert GGD Gooi en Vechtstreek tijdens de maand april de campagne ‘30 dagen gezonder’. De GGD daagt hiermee alle inwoners van de regio uit om een uitdaging aan te gaan om hun gezondheid te verbeteren. Een nieuwe gewoonte aanleren of breken met een oude gewoonte, in 30 dagen. Het werkt! Iedereen kan zich met zijn of haar eigen uitdaging vanaf nu aanmelden en meedoen.

Jong en oud kan meedoen; individueel of samen met collega’s, (sport)teamgenoten, gezinsleden of vrienden. Zo ontstaat een gezonde onderlinge wedstrijd. Wat de uitdaging is voor de 30 dagen gezonder, bepaalt iedereen zelf. Op www.30dagengezonder.nl staan suggesties en kunnen inwoners zich online aanmelden.

Tips en adviezen

Aan het begin van een nieuw jaar hebben veel mensen goede voornemens. Helaas stranden deze al snel. Daarom start GGD Gooi en Vechtstreek een nieuwe campagne : ‘30 dagen gezonder’. Door mee te doen neem je van 1 tot en met 30 april het heft in eigen handen en kies je je eigen uitdaging. Gezonder, concreet, haalbaar en een goede start van de lente! Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 31 maart aanmelden via www.30dagengezonder.nl Iedere deelnemer ontvangt een startpakket. Wie de uitdaging aangaat, staat er niet alleen voor. Dankzij de hulp van de GGD, andere deelnemers, diverse experts en leefstijladviseurs kunnen zij via de Facebook-pagina www.facebook.com/30dagengezonder steun vinden om de moeilijke momenten in april te doorstaan.

Invloed op gezondheid

Gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Complimenten geven, stress vermijden, op tijd naar bed, of in de avond je mobiele telefoon uitzetten… Er zijn heel veel dingen die je kunt doen of laten om je gezonder te voelen en gezonder te worden. Het doel van de actie is in 30 dagen gewoontegedrag te doorbreken of een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert alle regio-inwoners op een positieve manier een uitdaging met zichzelf aan te gaan.
De GGD werkt voor de actie 30 dagen gezonder samen met de Gezondheidsstudio van Tergooi.

Aanwezig op Open Dag Tergooi

Tijdens de Open dag van Tergooi Hilversum op zaterdag 19 maart aanstaande is een campagneteam van 30 dagen gezonder aanwezig. Bezoekers kunnen hier meer informatie verkrijgen, zich ter plekke aanmelden, op een ludieke wijze een uitdaging kiezen en zich met hun uitdaging op de foto laten vastleggen.

Meer nieuws

Al het nieuws