voor inwoners, met gemeenten

Gooi en Vechtstreek ‘viert’ de toekomst van zorg met Gezondheidsfestival op 28 september

Publicatiedatum: 18 september 2017

Op donderdag 28 september staat Gooiland in Hilversum in het teken van de toekomst van zorg. Op initiatief van de Regio Gooi en Vechtstreek, de regiogemeenten, Tergooi en de Gezondheidsstudio vindt tussen 15:00 en 21:00 het allereerste gratis Gezondheidsfestival plaats. Verschillende organisaties, deskundigen en ondernemingen houden zich dagelijks bezig met de toekomst van de zorg en zijn aanwezig op het Gezondheidsfestival. Alle inwoners, professionals en andere geïnteresseerden zijn daarom van harte welkom om op een laagdrempelige, positieve manier op het Gezondheidsfestival Gooi en Vechtstreek een indruk te krijgen van ‘de zorg van de toekomst’.  

Centraal podiumprogramma met André Kuipers

Het is de organisatie van het Gezondheidsfestival gelukt om André Kuipers naar de Gooi en Vechtstreek te halen voor een bijzondere lezing. Astronaut én arts André Kuipers geeft daarin zijn kijk op de zorg van de toekomst. André Kuipers staat bekend als een begenadigd spreker en sterke inspirator. Het centrale podiumprogramma tussen 15:30 en 17:15 met o.a. de lezing van André Kuipers is door middel van een lezingticket gratis te bezoeken. Deze tickets zijn online verkrijgbaar via www.gezondheidsfestivalregiogv.nl, zolang de voorraad strekt.

Festivalprogramma

Het festivalprogramma is voor iedereen vrij toegankelijk en staat in het teken van beleving en (inter)actie. Het programma is boordevol en biedt voor ieder wat wils. Beleef hoe het is om ‘oud’ te zijn dankzij het speciale ouderdomspak van het MBO College. De neurofitness-installatie van BrainHealth brengt breinprestaties in beeld. Cardioloog Karin Arkenbout en haar collega’s van cardiologie brengen het hartrisico van bezoekers in beeld. De Hoorstichting komt met een speciale gehoorcheck langs. Tergooi en andere zorginstellingen stellen zich voor als werkgever en opleider bij de ‘escape van’. In deze mobiele escape room ligt een speciale ‘ontsnappingsopdracht’. Het bijzondere mobiele caravanpodium met foodtruck van SoundTrek dient niet alleen als ‘Radio 3FM-studio’ of PinkPop-onderdeel maar komt ook hier in de Gooi en Vechtstreek. Huisartsenpraktijk CasaCura nodigt mensen uit voor medicatiegesprekken en virtual reality. De Stichting Vergeet-mij-liedje musiceert op een samen met dementerenden. HilverZorg toont innovaties uit hun dagelijkse praktijk. Het Rode Kruis Gooi en Vechtstreek verzorgt interactieve demonstraties. Ontmoet Zora de Zorgrobot dankzij het MBO College. Rabobank Gooi en Vechtstreek verzorgt een gezonde lekkernij en waterbedrijf PWN maakt van drinkwater een smaaksensatie. Bij de speciale zuurstofbar kunt u wat zuurstof happen en doet de longarts een longinhoud-test. Run2Day analyseert en adviseert. Dankzij de Maag-, lever-, darmstichting (MLDS) lopen bezoekers door een modeldarm.
  

Ontmoeting, gesprek en kennismaking

Verder maken verschillende organisaties, plannen, initiatieven en deskundigen graag kennis en praten met elkaar en bezoekers over de toekomst van zorg. Zo lopen er huisartsen rond vanuit de regionale huisartsenorganisatie GHO-GO, is er een werkgeverstafel, krijgen sociale ondernemers de ruimte en kunnen bezoekers voor het eerst kennismaken met het nieuwe digitale inwonersportaal.

Congresprogramma

Een aantal Gezondheidsfestival-bezoekers gaat na het centraal podiumprogramma met elkaar de diepte in over zorgtechnologie, big data, gedragsbeïnvloeding, mentale gezondheid, ethische dilemma’s, de zorgprofessional van de toekomst, de kijk op gezondheid en gezonde opgroei-omgeving.

Gezondheidsfestival gevolg convenant De Gezonde Regio

Begin dit jaar ondertekenden Regio Gooi en Vechtstreek, de regiogemeenten, Tergooi het convenant De Gezonde Regio. De komende jaren slaan zij de handen stevig ineen om samen met inwoners en professionals te werken aan een gezonde en vitale regio. Dit allereerste Gezondheidsfestival is het eerste wapenfeit van het convenant De Gezonde Regio en nodigt uit tot regionale samenwerking in de toekomst van zorg.

Meer nieuws

Al het nieuws