voor inwoners, met gemeenten

Groen en gezond? Het effect van onze leefomgeving

Publicatiedatum: 1 november 2016

Uitnodiging interviewreeks

Wat voor uitwerking heeft een groene en natuurlijke leefomgeving op de gezondheid? Hoe halen we met het oog op onze gezondheid het maximale uit onze leefomgeving? Over deze en andere vragen organiseert de Gezondheidsstudio op dinsdagavond 8 november een journalistiek gesprek met als titel Groen en gezond? Het effect van onze leefomgeving. Journalist Margreet Reijntjes interviewt hierover wetenschapper Jolanda Maas, oud-minister Jacqueline Cramer en nieuwbouwdirecteur van Tergooi Bert Jan Grevink.

Wetenschappers doen al jaren onderzoek naar de relatie tussen groen en gezondheid. En telkens komen ze tot de conclusie dat een groene en natuurlijke leefomgeving een positieve uitwerking heeft op de gezondheid van mensen. Een gratis ‘groen medicijn’, in een tijd waarin de zorgkosten alleen maar stijgen.

In ‘t Gooi is veel groen te vinden. Verslaggever Joris Kreugel trok daarom met zijn camera voor de Gezondheidsstudio de regio in en vroeg verschillende mensen naar hun ‘groene leefomgeving’. Dit leverde een bijzondere serie verhalen op. De reportage Groen, Gezond in het Gooi wordt deze avond vertoond. 

Informatie

Organisatie De Gezondheidsstudio van Tergooi in samenwerking met GGD Gooi
en Vechtstreek
Datum Dinsdag 8 november 2016
Tijd 20.00 – 21:30 uur
Locatie De Vorstin, Koninginneweg 44, 1211 AS Hilversum
Entree Gratis, na aanmelding
Aanmelden Wie zich online aanmeldt via www.gezondheidsstudio.com, is zeker van een plek in de zaal.
Het aantal beschikbare plekken is beperkt

 
  

Meer nieuws

Al het nieuws