voor inwoners, met gemeenten

Inleveractie kleine elektrische apparaten op GAD scheidingsstations

Publicatiedatum: 2 oktober 2015

De GAD doet namens Regio Gooi en Vechtstreek mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de scheidingsstations. Inwoners die vanaf 5 oktober e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt Viore, centrum voor mensen die leven met kanker, kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle én maken de inleveraars zelf kans op mooie prijzen.

Hoe werkt het?

Inwoners verdienen punten als zij op de milieustraat e-waste inleveren. Als zij op de milieustraat zijn, kunnen zij ter plekke op hun smartphone naar de actiesite om in te checken. Via GPS wordt herkend of de inwoner echt op de milieustraat is. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor een lokaal goed doel.

Steun voor Viore

In onze regio is gekozen voor Viore als goed doel. Viore is een inloop-, informatie- en activiteitencentrum voor mensen die leven met de gevolgen van kanker. Dat wil zeggen voor mensen die kanker hebben (gehad), voor hun naasten en voor nabestaanden. Viore is gevestigd op het terrein van ziekenhuis Tergooi in Hilversum. 
De actie loopt tot en met 31 december. Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat. Alle inwoners kunnen ook meedoen aan het tevredenheidonderzoek over de lokale milieustraat. Hiermee verdubbelen de deelnemers aan de inleveractie direct hun punten voor het goede doel.

Samenwerking

De GAD werkt al jaren samen met recyclingstichting Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle.

Recycling belangrijk

Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs.

Meer nieuws

Al het nieuws