voor inwoners, met gemeenten

Internationale dag tegen ouderenmishandeling 2017

Publicatiedatum: 14 juni 2017

Donderdag 15 juni is de dag waarop internationaal aandacht gevraagd wordt voor het signaleren, stoppen en voorkomen van ouderenmishandeling.

Ouderenmishandeling blijft een vaak onzichtbaar probleem wat zich achter gesloten deuren en binnen een gehele of gedeeltelijke afhankelijkheidsrelatie afspeelt. Het stoppen van de mishandeling en het doorbreken van de negatieve dynamiek kan alleen dan, wanneer men weet waarop te letten. Wat zijn signalen die op mishandeling kunnen wijzen en hoe ga je er dan vervolgens mee om.
Veilig Thuis wil deze dag gebruiken om thuiszorgorganisaties te benaderen. Immers de thuiszorgmedewerker komt regelmatig bij de oudere over de vloer, heeft wellicht een vertrouwensband opgebouwd en kan makkelijker bij een niet-pluisgevoel met de oudere in gesprek.

Op 15 juni zal Veilig Thuis in een briefing de thuiszorgorganisaties kort uitleggen wat Ouderenmishandeling zoal betekent, waarbij een signalenkaart ouderenmishandeling zal worden aangeboden. Op aanvraag kan Veilig Thuis hieraan een presentatie koppelen waarbinnen ruimte is voor casus bespreking.
Ook Ouderenmishandeling stopt niet vanzelf, met z’n allen maken we het verschil!

Iedere inwoner kan contact opnemen met Veilig Thuis als hulp nodig is of wanneer er zorg is om een oudere. Dit kan via het algemene nummer 0800-2000. Medewerkers van Veilig Thuis luisteren, beantwoorden vragen en geven advies. Dit kan ook anoniem.

Meer nieuws

Al het nieuws