voor inwoners, met elkaar

Jong en oud in beweging tijdens lancering ‘Het Gooi Leeft!’

Publicatiedatum: 30 oktober 2015

De officiële opening vindt plaats om 14:30 uur in Amaris De Veste in Naarden middels een beweegevent. Het project ondersteunt ouderen in Naarden om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Na de officiële lancering kunnen ouderen en hun mantelzorgers van jong tot oud aan diverse bijzondere beweegactiviteiten meedoen, van prachtige gezondheidsgames tot informatie over valpreventie. Ook de beweegmaatjes van Versa Welzijn zullen aanwezig zijn. Beweegmaatjes zijn getrainde vrijwilligers die mensen helpen die moeite hebben om meer te bewegen. Een beweegmaatje helpt mensen over de drempel door de eerste paar keer mee te gaan naar een sportactiviteit. De Veste beschikt over een duofiets, waarmee ouderen samen met een beweegmaatje kunnen fietsen. Het beweegevent duurt tot 17.00 uur en iedereen is welkom om gratis deel te nemen.

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen
Het project Het Gooi Leeft! heeft als doel om zelfstandig wonende alleenstaande ouderen met minimaal één beperking in Naarden in de wijken rondom Amaris locatie De Veste te ondersteunen in het zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. In de wijken rondom Amaris De Veste is een groot aantal zelfstandig wonende ouderen. 83% van hen kampt met één of meerdere gezondheidsklachten. Voor Het Gooi Leeft! is samen met ouderen gekeken naar wat er nodig is om langer zelfstandig wonen mogelijk te maken. De wens van de ouderen bleek te bestaan uit meer sociale samenhang, contact en ontmoeting in de wijk. Tevens wilden de bewoners beter voorbereid zijn op het ouder worden in en om de eigen woning. Als derde aandachtspunt gaf men mee dat er stimulans en begeleiding nodig is bij het fysiek en cognitief actief blijven.

Samenwerking
Het project is een samenwerking van de bewoners in de wijken rondom De Veste te Naarden, ouderenorganisaties, Amaris, GGD Gooi en Vechtstreek, Versa Welzijn, buurtsportcoach, gemeente Naarden, Sherpa en iZovator. Het project heeft een looptijd tot de zomer van 2017 en wordt gefinancierd door Fonds NutsOhra.

Meer nieuws

Al het nieuws