voor inwoners, met gemeenten

Officiële lancering Cultuurpark Gooi & Vecht en opening VVV-punt bij Singer Laren

Publicatiedatum: 26 november 2015

Op woensdag 25 november om 16.00 uur heeft wethouder Tijmen Smit van gemeente Laren de openingshandeling voor de officiële lancering van Cultuurpark Gooi & Vecht en het VVV-punt bij Singer Laren verricht.

Cultuurpark Gooi & Vecht

In een periode van slechts zes maanden is het initiatief van iTRovator, RBT Gooi & Vecht en izi.TRAVEL om regio Gooi & Vecht cultureel op de kaart te zetten, gerealiseerd tot een app, onder de naam Cultuurpark Gooi & Vecht. Dit initiatief om via een promotieapp  verhalen en aanbod van de musea in de hele regio met elkaar te verbinden sluit goed aan op de cultuuragenda van de Regio Gooi en Vecht. In deze agenda is samenwerking in de regio in promotie van de cultuur van de regio een belangrijke doelstelling. Een toekenning vanuit het promotiebudget van de provincie Noord Holland heeft de ontwikkeling van de app mogelijk gemaakt.

Cultuurpark Gooi & Vecht is een netwerk van multimediale tours dat culturele topbezienswaardigheden in de regio Gooi & Vecht met elkaar verbindt in een app vol audiotours, de izi.TRAVEL app. De keuze voor izi.TRAVEL was eenvoudig. Izi.TRAVEL is het grootste, internationale storytellingplatform voor reizen, cultuur en kunst, werkt op GPS, is zowel online als offline te gebruiken en ondersteunt zowel iOS, Android als Windows. De toegang tot het platform is laagdrempelig en gratis. Ook kunnen gebruikers van de audiotours direct feedback geven op de tour en de collectie.

Uniek en innovatief

Met Cultuurpark Gooi & Vecht treft u de eerste culturele, toeristisch-recreatieve belevingsroute in Nederland.  Via de izi.TRAVEL app zijn musea en cultureel erfgoed binnen de regio Gooi & Vecht met elkaar verbonden. Bezoekers aan de regio kunnen via de app de regio leren kennen, vooraf een route uitstippelen en dan op pad gaan. Doordat de app op GPS werkt, kan een bezoeker, die zich al in de regio bevindt, meteen zien welke musea binnen bereik zijn en alsnog besluiten om ook deze te bezoeken. De keuze ligt nu helemaal bij de gebruiker van de app.

Cultuuringooivecht.nl

Alle deelnemende musea hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een deel van hun collectie in deze digitale rondleiding onder de naam Cultuurpark Gooi & Vecht te presenteren. Ze staan online en zijn te vinden via www.cultuuringooivecht.nl en in de izi.TRAVEL app onder Cultuurpark Gooi & Vecht.

VVV bij Singer Laren

Na aansluiting van gemeente Laren bij het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) in maart van dit jaar, was de wens geuit om een fysiek VVV-punt in Laren te realiseren. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om dit VVV-punt te realiseren en het verheugt ons te melden dat dit bij Singer Laren komt! De officiële opening zal ook woensdag plaatsvinden. De VVV zal echter voor publiek pas op 9 december open zijn.

Meer nieuws

Al het nieuws