voor inwoners, met gemeenten

Regionaal startschot Stoptober

Publicatiedatum: 24 september 2015

Op woensdag 30 september geeft wethouder A. Klamer de regionale aftrap bij de promotiecamper Stoptober. De camper staat deze ochtend bij de markt in Hilversum komt.

<> Na het succes van vorig jaar barst de campagne dit jaar op 1 oktober opnieuw los. In heel Nederland helpen rokers elkaar om 28 dagen lang te stoppen met roken – daarbij uiteraard aangemoedigd door niet-rokers. Bekende en onbekende Nederlanders sporen via nationale en sociale media rokers massaal aan om mee te doen. In 2014 deden ruim 38.000 rokers mee aan Stoptober en via Facebook werden in totaal zo’n 2 miljoen mensen bereikt. Reden genoeg om Stoptober in 2015 te herhalen.

Regionale startschot
Regionaal pakken GGD Gooi en Vechtstreek de Gezondheidsstudio van Tergooi en het Tergooi de campagne gezamenlijk op. Een speciale Stoptober-camper rijdt in september en oktober door Nederland. Op woensdag 30 september staat de camper tussen 11:00 en 12.30 uur bij de markt in Hilversum. Wethouder A. Klamer geeft hier het startschot voor de regio. Stefan Stasse, radiopresentator en acteur, schrijft zich als eerste in. En de eerste 25 inschrijvingen krijgen een dopper van de Gezondheidsstudio.
In de camper is de stoppen met roken poli van het Tergooi vertegenwoordigd. Geïnteresseerden kunnen advies krijgen over stoppen met roken van een longarts en een longtest uitvoeren.

Waarom Stoptober?
Uit onderzoek weten we dat de meeste rokers graag zouden willen stoppen. De ervaring in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland heeft geleerd dat Stoptober rokers over de drempel helpt om een stoppoging van in elk geval 28 dagen te wagen.
Rokers die willen meedoen kunnen zich vanaf 10 september aanmelden via de website www.stoptober.nl. Op de site kan de deelnemer kiezen wat voor support hij wenst. Zo is er een Stoptober-app die dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten geeft om rookvrij te blijven, feedback verschaft over de positieve effecten van niet roken. Stuk voor stuk positieve bevestigingen die het besluit om 28 dagen te stoppen met roken ondersteunen. Ook social media geven voortdurend positieve prikkels. Mensen die zich hebben aangemeld bij Facebook of Twitter ontvangen aanmoedigingen van mensen uit hun eigen netwerk, maar ook van bekende en onbekende Nederlanders.

Zowel de Regio als Tergooi doen als organisatie intern mee aan de campagne.

Meer nieuws

Al het nieuws