voor inwoners, met gemeenten

Startup academy Gooi en Vechtstreek is begonnen!

Publicatiedatum: 14 juni 2016

Op 13 juni opende wethouder Tijmen Smit de eerste dag van de ‘Prepare your startup academy Gooi en Vechtstreek’. Uit een recordaantal van 66 aanmeldingen zijn 25 innovatieve en schaalbare concepten geselecteerd. Professionele begeleiding en ontmoeting met investeerders biedt hen een springplank naar kapitaal, kennis en netwerk.

Dit is de eerste van de in totaal 4 dagen waarin startups en scaleups leren hoe zij het beste financiering ophalen. De deelnemende startups en scaleups krijgen trainingen aangeboden op het gebied van communicatie, branding, juridische zaken en financiering. Op de laatste dag worden de beste 10 startups geselecteerd, zij pitchen op 23 juni tijdens het Mediapark Jaarcongres in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Uiteindelijk gaan er 4 startups naar de halve finale op 27 oktober 2016. Niet alleen in Gooi en Vechtstreek vindt een academy plaats. Ook in de Zaanstreek, Haarlemmermeer, Almere en Haarlem worden pre pitching competities gehouden.

In zijn opening benadrukte Tijmen Smit het belang van ondernemers in Gooi en Vechtstreek. Het is deze groep die de gaten ziet in de markt en inspeelt op maatschappelijke uitdagingen. Nieuwe economie vraagt om energie en creativiteit. Gooi en Vechtstreek is meer dan mooie huizen, natuur en cultuurhistorie. Creativiteit en ondernemerschap behoren net zo goed tot de identiteit van het gebied. Het is van groot belang voor de werkgelegenheid en het leefklimaat dat overheden ruimte bieden aan groeiende ondernemingen. 

Startup Gooi en Vechtstreek is ontstaan uit een samenwerking tussen de Economic Board Gooi en Vechtstreek, het succesvolle funding programma Present Your Startup en het acceleratorprogramma Media Matters. De trainingen worden mede mogelijk gemaakt door verschillende partners.

Meer nieuws

Al het nieuws