voor inwoners, met gemeenten

Stoptober: 28 dagen niet roken

Publicatiedatum: 19 september 2016

Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen twee jaar 120.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Dit jaar gaat ook actrice, presentatrice en gelegenheidsrookster Wendy van Dijk de uitdaging aan. De campagne is haar op het lijf geschreven: “Natuurlijk wil ook ik dolgraag stoppen met die paar sigaretten die ik af en toe rook. Juist omdat we het met elkaar doen, gaat het zeker lukken Graag wil ik andere rokers ondersteunen tijdens Stoptober zodat ze een rookvrij en dus gezonder leven kunnen leiden”.

Regionale promotie

Regionaal pakken GGD Gooi en Vechtstreek de Gezondheidsstudio van Tergooi en het Tergooi Ziekenhuis de campagne gezamenlijk op. Een speciale Stoptober-camper rijdt in september en oktober door Nederland. Woensdag 28 september staat de camper tussen 10:00 en 12.00 uur op de Kerkstraat in Hilversum. In de camper is de stoppen met roken poli van het Tergooi vertegenwoordigd. Geïnteresseerden kunnen advies krijgen over stoppen met roken van een longarts en een longtest uitvoeren.

Waarom Stoptober?

Uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar eenvoudig is het niet. En wat is het juiste moment? Stoptober creëert dit moment, op 1 oktober, en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De afgelopen twee jaar hebben duidelijk gemaakt dat het geheim van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de steun die Stoptobers stoppers te bieden heeft. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen.

De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast delen deelnemers lief en leed met elkaar op de Facebookpagina StoptoberNL. Dit jaar delen een aantal Stoptobervloggers dagelijks hun persoonlijke ervaringen op de website en via sociale kanalen. Stoppen met roken doe je samen!

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september worden gedownload. De 28 dagen niet roken-reis begint op 1 oktober 2016. Zowel de Regio als Tergooi doen als organisatie intern mee aan de campagne.

Initiatiefnemers

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

Meer nieuws

Al het nieuws