voor inwoners, met gemeenten

Stoptober van start in Gooi en Vechtstreek

Publicatiedatum: 18 september 2017

De maand oktober staat opnieuw in het teken van Stoptober; 28 dagen niet roken in oktober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen drie jaar al ruim 150.000 mensen meegedaan aan de landelijke actie Stoptober. De GGD, de Gezondheidsstudio en Tergooi Ziekenhuis nemen het initiatief voor Stoptober in de regio Gooi en Vechtstreek. Bijvoorbeeld met de Stoptobertour in Bussum op 21 september en in Hilversum op 27 september. 

Stoptober al drie jaar succesvol

80% van de rokers in Nederland wil graag stoppen met roken, maar dit is nog niet zo eenvoudig. En er lijkt voor een roker eigenlijk nooit een juiste gelegenheid om te stoppen. Stoptober creëert dit moment op 1 oktober en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De afgelopen drie jaar hebben duidelijk gemaakt dat het succes van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de steun die Stoptober stoppers te bieden heeft. Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben vijf keer meer kans om blijvend te stoppen doordat ze dan door de periode heen zijn met de zwaarste ontwenningsverschijnselen. 

Stoptobertour in Bussum en Hilversum

Inwoners uit Gooi en Vechtstreek kunnen meedoen met een gratis longfunctietest en informatie krijgen over Stoptober tijdens de Stoptobertour. Dit kan op donderdag 21 september tussen 12.00 en 14.00 uur tijdens de wekelijkse markt in Bussum en op woensdag 27 september van 10.00-11.30 uur voor ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Stoptober Magazine

Nieuw dit jaar is het Stoptober Magazine dat alle deelnemers van Stoptober – zolang de voorraad strekt – gratis kunnen ophalen bij een Albert Heijn-vestiging bij hen in de buurt.

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen kan zich nu al inschrijven via de website www.stoptober.nl en vanaf 28 september de bijbehorende gratis app downloaden. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2017. De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast worden dagelijks tips en berichten gedeeld op de Facebookpagina.

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

Initiatiefnemers

Stoptober is een landelijk initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij. In de regio Gooi en Vechtstreek wordt Stoptober ondersteund door de GGD, de Gezondheidsstudio en Tergooi Ziekenhuis.

Meer nieuws

Al het nieuws