voor inwoners, met gemeenten

Syrische artsen maken vluchtelingen wegwijs in Nederlandse gezondheidszorg

Publicatiedatum: 28 juli 2016

Via de Facebookpagina ‘SyriërsGezond’ delen Syrische artsen betrouwbare informatie over gezondheid en zorg in Nederland. Een uniek initiatief van GGD regio Utrecht en Pharos waar Syrische artsen werkervaring opdoen én de eigen regie over gezondheid van vluchtelingen helpen vergroten.

Syrische vluchtelingen in Nederland kennen de weg niet in de gezondheidszorg. Vaak weten ze niet waar ze heen moeten met bepaalde klachten en wat de zorgverzekering wel of niet vergoedt. Via de Facebookpagina SyriërsGezond kunnen Syriërs in Nederland vragen stellen en informatie vinden over de gezondheidszorg in Nederland. Syrische artsen posten, in samenwerking met zorgprofessionals van Pharos en GGD regio Utrecht, informatie over gezondheid en zorg in Nederland en ze beantwoorden vragen. Dit draagt bij aan de zelfredzaamheid van Syrische vluchtelingen in de Nederlandse samenleving.

Facebook blijkt een goed middel om Syriërs in Nederland te bereiken. Twee weken na de online start heeft het platform 2000 likes, wordt de informatie door gemiddeld 9000 bezoekers per week gelezen en komen er tientallen vragen van Syrische vluchtelingen binnen.

Heeft u te maken met Syrische patiënten/cliënten? Dan kunt u hen voor praktische informatie verwijzen naar de Facebookpagina ‘SyriërsGezond’.

De Facebookpagina voor Syrische vluchtelingen is een samenwerking tussen Pharos en GGD regio Utrecht en mede mogelijk gemaakt door de aanmoedigingsprijs van €10.000 van GGDGHOR Nederland, die werd gewonnen in de innovatiewedstrijd ‘Dragons Den’.

Meer nieuws

Al het nieuws