voor inwoners, met gemeenten

Ultieme beleving van regio Gooi en Vecht in 360˚

Publicatiedatum: 3 oktober 2017

Tijmen Smit, voorzitter CERT (Cultureel, Erfgoed Recreatie en Toerisme): “Gooi & Vecht in VR past helemaal in het beleid/doel van CERT. Op een innovatieve manier die nog nooit op deze schaal in cultureel en toeristisch Nederland is vertoond, krijgt de bezoeker van de website een optimale beleving van dit gebied. De regie blijft bij de gebruiker en de beelden inspireren voor een werkelijk bezoek.”

Fortenland in 360˚

Met Fortenland als uitgangspunt is de start bij het Muiderslot. U klikt u op de iconen om verder te gaan. U bepaalt zelf uw route en kijkt goed om u heen. Zo kunt u varen met de boot naar Pampus en het Forteiland ontdekken, ook van bovenaf. Of heerlijk digitaal vertoeven op de Groote Zeesluis van Muiden. Zoom uit en ontdek aan de horizon diverse bekende punten in en buiten de regio. Ook de Grote Kerk van Naarden kunt u nader bekijken. Wat lijkt alles dichtbij!

Om deze ultieme beleving te maken zijn verschillende technologieën samengebracht: 360˚ film- en fotografie, drone-technologie en Virtual Reality.

Roelof de Vries van Skeye BV vertelt vol trots: “Voor het eerst was er een duidelijke aanleiding om een 360˚ luchtfoto op superhoge resolutie te fotografen. Op de grond had ik dit al wel eens gedaan, maar vanuit de lucht is het een stuk uitdagender. Met een speciale drone hebben we in meerdere vluchten delen van de 360˚ foto geschoten, tot dat hij compleet was. Het resultaat is de grootste 360˚ luchtfoto die ooit is gefotografeerd!”

De cijfers van de grootste 360˚ luchtfoto ooit

Pixels: Ruim 6 gigapixel
Afmeting in pixels: 110.000 x 55.000 pixels
Afmeting in cm op fotokwaliteit: 3880 x 1940
Grootte eindresultaat: 34 Gigabyte

Uitbreiding Gooi & Vecht in VR

Gooi & Vecht in VR breidt volgend jaar uit met andere onontdekte pareltjes in de regio en deuren die normaal gesproken gesloten blijven voor bezoekers. U beleeft de regio zoals nooit tevoren en kunt van hieruit uw bezoek plannen om de mooiste plekjes in regio Gooi & Vecht zelf te ontdekken.

Algemene informatie Gooi & Vecht

Uiteraard sluiten verschillende routes aan op deze plaatsen in de regio. Ontdek de mooiste routes op: www.routesingooivecht.nl. Alle overige toeristische informatie over regio Gooi & Vecht vindt u op www.vvvgooivecht.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws