voor inwoners, met gemeenten

Unieke samenwerking met Duurzaam Bouwloket en Hoom

Publicatiedatum: 17 februari 2016

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst door Regio Gooi en Vechtstreek, Hoom en Duurzaam Bouwloket

De portefeuillehouders Milieu van de gemeenten Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren ondertekenden vandaag een unieke samenwerkings-overeenkomst met Duurzaam Bouwloket en Maak je huis Hoom.

Regio Gooi en Vechtstreek en Energiebesparen Gooi en Vecht zijn een bijzondere samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Duurzaam Bouwloket en Maak je huis Hoom.
Deze krachtenbundeling is uniek in Nederland en zal ertoe leiden dat verdere verduurzaming in de regio Gooi en Vechtstreek weer een stap dichterbij komt.

Het Duurzaam Bouwloket is een digitaal en fysiek loket waar inwoners en ondernemers terecht kunnen met al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Op de website worden bezoekers geïnformeerd, geadviseerd en gestimuleerd op gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Het Duurzaam Bouwloket treedt hierbij op als onafhankelijke intermediair tussen overheid en bedrijfsleven.

Maak je huis Hoom heeft in diverse wijken in de regio collectieve inkoopacties gehouden voor isolerende en duurzame energie maatregelen aan en op de woning.

De gemeenten Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren werken samen in het project Energie Besparen Gooi en Vecht met als doel om in drie jaar tijd 2.500 tot 4.000 woningen te verduurzamen. Dat betekent minstens één energiemaatregel in de woning toepassen. Bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of HR++ glas.

Door de energiemaatregelen stijgt het wooncomfort en dalen de lasten voor de bewoners. Ook daalt de belasting voor het milieu. En voor het lokale bedrijfsleven (installateurs, aannemers, energieadviseurs) vormen de duurzaamheidsinvesteringen een belangrijke impuls.

Meer nieuws

Al het nieuws