voor inwoners, met gemeenten

Van een uitkering naar volop kansen op de arbeidsmarkt

Publicatiedatum: 1 mei 2017

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 26 april reikten Marc Haverkort van Buro naar Werk en Suzanne Kortland van het Werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek (WSP) certificaten uit aan werkzoekenden uit de regio Gooi en Vechtstreek die zich vanaf nu deskundig asbestverwijderaar mogen noemen. Zij namen deel aan het leerwerktraject tot asbestsaneerder en gaan per 1 mei een werkervaringsperiode in van maximaal drie maanden. Daarna stromen ze door naar een betaalde baan bij Covebo en Visscher Sloop en Asbestverwijdering.

Deze asbestsaneerders zijn door gemeenten en het WSP geselecteerd en volgden een opleiding van twee weken via Buro naar Werk. Tijdens de opleiding ligt de nadruk vooral op veiligheidsregels. Na de opleidingsfase volgt een ‘oefenfase’ binnen een werkervaringsplaats. De kandidaten kunnen in deze fase werkervaring opdoen en de geleerde theorie in de praktijk toepassen. Dit maakt de leerlingen tot snel inzetbare werknemers, met actuele kennis van zaken.
Suzanne Kortland van het WSP over de kansen op de arbeidsmarkt: “Met dit certificaat verzekeren deze mensen zich van een goede, betaalde baan, met uitstekende vooruitzichten. Hun positie op de arbeidsmarkt wordt sterker. Helder is dat ze zeker de komende jaren volop werk zullen hebben, omdat er op de arbeidsmarkt vraag is naar mensen die dit werk kunnen doen. Van een uitkering naar een diploma en volop kansen op de arbeidsmarkt. Een prachtig resultaat!”

Het werkgelegenheidsproject is ontwikkeld door Buro naar Werk en wordt in de regio Gooi en Vechtstreek uitgevoerd in samenwerking met en gecoördineerd door het WSP. Buro naar Werk begeleidt uitkeringsgerechtigden tijdens de fasen in het werkgelegenheidsproject naar werk. Het WSP bemiddelt werkloze werkzoekenden (hoofdzakelijk uitkeringsgerechtigden) naar een passende baan en voorziet werkgevers van de nodige ondersteuning, informatie en advies hierbij. Voor meer informatie zie www.wsp-gooienvechtstreek.nl

Meer nieuws

Al het nieuws