voor inwoners, met gemeenten

Veerdienst Amsterdam naar Gooi en Vechtstreek

Publicatiedatum: 18 mei 2016

De afgelopen maanden heeft de Veerdienst Amsterdam hard gewerkt aan het vaarklaar maken van een nieuw schip om, naast met de vertrouwde Sailboa, nog meer mensen met het bijzondere vaarwater van het IJmeer kennis te laten maken. Men kan afstappen voor een bezoek aan Forteiland Pampus of voor een bezoek aan Muiden en haar Muiderslot. Wie wil kan ook een fiets mee aan boord nemen en vanaf Muiden gaan genieten van een Fortenland ronde door Gooi & Vecht of van een mooie fietstocht via fietsknooppunten terug naar Amsterdam.

Multimediatours

De dagelijkse vaartochten vanuit Amsterdam IJburg naar Forteiland Pampus en het Muiderslot en de vestingstad Muiden krijgen een extra dimensie met de speciale en nieuw ontwikkelde audiotours ondersteund met historisch beeldmateriaal, die de passagiers via de Gooi & Vecht Tour app op hun smartphone kunnen beleven. De zichtbare en onzichtbare verhalen van dit bijzondere stuk water worden met deze tours, naar in wens in Engels of Nederlands, beleefbaar gemaakt.

Mobiele minisite en Uittip folder

Informatie over de multimediatours, fietsroutes en talrijke tips voor bezoeken aan de bezienswaardigheden in de Gooi & Vechtstreek vanaf het schip zijn samengebracht in een mobiele minisite www.veerdienstnaardeforten.nl en een Uittip folder die onder andere verkrijgbaar is bij de hotels van Amsterdam verspreid en aan boord van de Veerdienst Amsterdam.
De multimedia tours, mobiele minisite en Uittip folders zijn ontwikkeld door Toerisme Gooi & Vecht. De realisatie ervan is mogelijk gemaakt door de gezamenlijke Gooi & Vecht gemeenten, met steun van de Provincie Noord-Holland in het kader van het programma “Amsterdam bezoeken – Holland zien”. Meer informatie over o.a. de vaartochten vindt u op www.vvvgooivecht.nl en www.veerdienstamsterdam.nl

Meer nieuws

Al het nieuws