voor inwoners, met gemeenten

Week tegen eenzaamheid

Publicatiedatum: 21 september 2017

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In de regio Gooi en Vechtstreek zijn bijna 15.000 mensen (zeer) ernstig eenzaam.
En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden.
Eenzaamheid vraagt bovenal om aandacht. Een belangrijk terugkerende activiteit van Coalitie Erbij is de Week tegen Eenzaamheid, dit jaar van 21 tot 24 september.

Coalitie Erbij

Coalitie Erbij is hét nationale samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. Alleen samen maken we kans om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. Coalitie Erbij en de meer dan veertig bij haar aangesloten organisaties werken samen om mensen die zich eenzaam voelen, of dreigen te vereenzamen, te steunen. Om de samenleving bewust te maken van de betekenis van eenzaamheid en van het belang eenzaamheid zo veel mogelijk te beperken. Omdat elk mens telt bij wie eenzaamheid wordt voorkomen of verminderd.

Lokale samenwerking

In steeds meer gemeenten vinden maatschappelijke organisaties, bedrijven en actieve burgers elkaar om eenzaamheid te voorkomen en te verminderen. Zo’n lokale coalitie is dé manier om ervaringen en kennis over wat werkt tegen eenzaamheid te delen en echte oplossingen te bieden voor mensen die iets willen doen tegen eenzaamheid. 

De werkgroep Coalitie Laren heeft een film gemaakt over eenzaamheid in het Gooi.

Meer nieuws

Al het nieuws