voor inwoners, met gemeenten

Week van Nederland Schoon

Publicatiedatum: 9 maart 2016

<> Opruimen! Dat is in de week van 12 maart het doel van de Bermbende en de gemeenten van Gooi en Vechtstreek. In het kader van ‘de week Nederland Schoon’ worden vele acties gehouden om onze natuurgebieden en de bermen langs de wegen van zwerfafval te ontdoen.
Tijdens deze zevende voorjaarscampagne van ‘Bermbende’, onder leiding van Jaap Timmer, trekken de bermbendeleden in groepen van 20 a 25 man/vrouw de regio in om natuurgebieden en wegranden te ontdoen van rommel. Naast de schoonmaakactiviteiten van de Bermbende zijn er vanuit de zeven gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek ook diverse acties waar vrijwilligers gezamenlijk de natuur gaan opruimen.

Samen optrekken
Op 12 maart geeft burgemeester Elbert Roest de aftrap, in zijn rol van voorzitter van de portefeuillehouders Milieu en Duurzaamheid en als mede Bermbende-lid. Om 09:00 uur is de
De regionale aftrap bij het Gebed zonder End (slagboom Nieuwe Crailoseweg (Gebed Zonder End, Crailo), waar de Bermbende en GNR gezamenlijk gaan opruimen! De kracht van deze organisatie ligt in de gecombineerde aanpak, vanuit zowel gemeenten, natuurorganisaties en de bermbende.

Landelijke Opschoondag
De week van Schoon Gooi en Vecht loopt vooruit op de Landelijke Opschoondag, die op zaterdag 19 maart plaatsvindt. Wilt u zelf ook meedoen of een actie organiseren? Kijk voor meer informatie op www.nederlandschoon.nl en meld u aan!

Meer nieuws

Al het nieuws