voor inwoners, met gemeenten

Wethouder Boersen overhandigt Wecycle-sponsorcheque aan Oranje Vereniging Blaricum

Publicatiedatum: 27 juni 2016

Punten scoren met e-waste

In 327 gemeenten konden inwoners punten scoren voor een lokaal goed doel door e-waste in te leveren bij hun milieustraat. Blaricum belandde in de top-25 en won daarmee een sponsorcheque van € 1.000 voor het door Wecycle gekozen lokale goede doel: Oranje Vereniging Blaricum. De vereniging gebruikt het bedrag voor de lokale Sinterklaasintocht.

Nieuwe ronde in het najaar

Op 1 oktober 2016 start Wecycle een nieuwe ronde van de inzamelactie. Doel van de actie is om het inleveren van vooral kleine, afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen te stimuleren. De actie loopt tot en met 31 december 2016. De inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek leverden het afgelopen jaar 6 kg e-waste per persoon in bij de GAD. Daniël Walkot: “In de grijze minicontainer of -zak zit nog steeds ca. 2 kg e-waste per persoon. Elke kilo e-waste die door inwoners ingeleverd wordt op het Scheidingsstation hoeft daardoor niet verbrand te worden maar levert waardevolle nieuwe grondstoffen op.”

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten (GAD), winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs.

Meer nieuws

Al het nieuws