voor inwoners, met gemeenten

Wmo-taxi rijdt ook in Eemnes

Publicatiedatum: 10 december 2015

Met ingang van 1 januari 2016 kunnen inwoners van Eemnes die in het bezit zijn van een OV-taxipas gebruikmaken van de Wmo-taxi. De Wmo-taxi valt onder de verantwoordelijkheid van Regio Gooi en Vechtstreek en is uitbesteed aan De Vier Gewesten (DVG). DVG laat het vervoer uitvoeren door drie bedrijven: de firma Besseling uit Amersfoort, de firma HOP uit Baarn en de firma Verhoef uit Uithoorn.
Tot 1 januari 2016 wordt dit vervoer nog uitgevoerd door de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug.

Wat betekent dit voor de gebruikers?
Alle bezitters van de OV-taxipas in Eemnes hebben inmiddels een informatiebrief ontvangen van de gemeente en Regio Gooi en Vechtstreek. In die brief staat hoe de bezitters van de OV-taxipas een nieuwe pas kunnen krijgen. De spelregels voor de Wmo-taxi zijn niet veranderd. Er is alleen een nieuw telefoonnummer voor het reserveren van een taxirit.

Het nieuwe nummer wordt 0900-8410 (€ 0,10 /min). Informatiefolders over de WMO taxi zijn verkrijgbaar vanaf 1 januari 2016 bij het loket van uw gemeente met uitzondering van gemeente Laren. Voor meer informatie kunt u bellen met het loket: (035) 528 12 47 (werkdagen 08:30-12:30 uur).

Meer nieuws

Al het nieuws