voor inwoners, met gemeenten

Zoektocht icoon Oostelijke Vechtplassen van start

Publicatiedatum: 3 januari 2018

De Eiffeltoren in Parijs, de Erasmusbrug in Rotterdam, de Elfstedentocht in Friesland. Stuk voor stuk iconen die kenmerkend zijn voor hun omgeving. Maar wat wordt hét icoon van de Oostelijke Vechtplassen?! Architecten, ondernemers, leerlingen, studenten en iedereen met een boot of (recreatie)woning in het gebied wordt uitgedaagd om hierover na te denken. Want wat maakt dit prachtige gebied iconisch?

Startschot ideeën prijsvraag!

Op woensdag 6 december is het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen door de betrokken partijen ondertekend die werken aan de toekomst van dit prachtige gebied. Hiermee start hét  uitvoeringsprogramma op het gebied van recreatie, natuur, waterkwaliteit en ondernemerschap. Eén van de belangrijke projecten is de ontwerpwedstrijd voor het icoon van het vrijetijdslandschap van De Loosdrechtse Plassen.
De aanmelding is geopend!

Eén ontwerpgebied

Denk groots bij de ontwikkeling van het idee. Ontwerp een eiland, een beeld, misschien een proces of evenement waarvoor mensen speciaal  naar de Loosdrechtse Plassen of de Wijde blik komen. Pak de omgeving als leidraad. Wat is de identiteit van het gebied? Wat missen deze prachtige plassen nog of wat brengt het allemaal tezamen? En hoe kan het een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van de omgeving? Kortom, ontwerp het unieke selling point van het gebied waar mensen kunnen recreëren, genieten van de natuur en tegelijkertijd wellicht ook iets kunnen leren. En van groot belang, wat een impuls geeft voor de recreatieondernemers in het gebied.

Informatiemiddag

Deelnemers krijgen een digitaal informatiepakket met onder andere (historische) kaarten, culturele achtergrondinformatie en het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen. Op maandag 15 januari vindt een informatiemiddag  plaats bij Finley (Nieuw-Loosdrechtsedijk 242) in Loosdrecht. De stichting bespreekt tijdens deze dag uitvoerig het proces. Dit is gelijk ook een uitgelezen moment om het gebied beter te observeren en vragen te stellen.

Op www.icoonoostelijkevechtplassen.nl is meer informatie te vinden over de prijsvraag. Zoals het ontwerpgebied, de categorieën, de prijzen, het reglement met onder andere de voorwaarden om deel te nemen en de toetsingscriteria. Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen door middel van een aantal richtlijnen, zoals originaliteit en uitvoerbaarheid.

Opborrelende ideeën? Vraag het informatiepakket aan, bezoek de informatiebijeenkomst, laat de creativiteit de vrije loop en stuur het ontwerp in voor 28 februari 2018.

Meer nieuws

Al het nieuws