Mentale gezondheid in coronatijd- Hoe gaat het écht met je?

voor inwoners, met gemeenten

Mentale gezondheid in coronatijd- Hoe gaat het écht met je? (webinar)

Datum
26 mei 2021
Aanvang
20:00
Eindtijd
21:00
Terugkijken
Toelichting webinar

Veel mensen merken dat deze tijd invloed heeft op hun mentaal welbevinden. Door angst, stress, minder sociale contacten of minder structuur in het leven kan het risico op psychische klachten groter worden. Wat kun je doen om mentaal fit te blijven? Wat doe je als het even wat minder gaat? Bij wie kun je terecht als je je zorgen maakt om jezelf of een ander? En hoe ga je het gesprek aan over psychische gezondheid en hoe het echt met iemand gaat? Deze vragen worden beantwoord in het Webinar ‘mentale gezondheid in coronatijd’.  

Voor wie

Iedereen die geïnteresseerd is in of wil werken aan veerkracht en mentale gezondheid (inwoners, vrijwilligers, etc.).

Programma

Keynote spreker van het webinar is dr. Linda Bolier. Zij is gepromoveerd op het onderwerp positieve psychologie en werkzaam bij het Trimbos-Instituut als expert op het gebied van mentale gezondheid, veerkracht en welbevinden. Linda Bolier is tevens schrijfster van o.a. het boek ‘Mentale Fitness’ en oprichtster van het online platform Mentaal Vitaal.

Hiernaast komt Simone Melis van MIND aan het woord. Zij gaat in op hoe je psychische klachten bespreekbaar kunt maken en waar je terecht kunt als je te maken hebt met psychische klachten.

Informatie

Voor vragen over de avond of het programma kunt u contact opnemen met: Rinelle van den Top, adviseur gezondheidsbevordering, r.vandentop@ggdgv.nl