Aan de slag met thema’s onderwijs en gemeenten

voor inwoners, met gemeenten

Publicatiedatum: 26 september 2018

Maandag 24 september zaten onder andere bestuurders, directeuren, teamleiders en beleidsadviseurs van onderwijs en gemeenten bij elkaar om thema’s van samenwerking in kaart te brengen, te concretiseren, te prioriteren en over een paar thema’s inhoudelijk door te praten. Deze bijeenkomst was het vervolg van een bijeenkomst op 11 juni, waarin de roep om concretisering en aan de slag, zonder al te veel beleid, de boventoon voerde.

Het was een echte werksessie. In een projecten- en themacarrousel trokken de aanwezigen langs posters met informatie over 18 thema’s, waarin regionaal samengewerkt wordt tussen onderwijs en gemeenten/ Regio, zoals onderwijszorgarrangementen, M@zl en de gezonde school. Iedereen voorzag de posters van opmerkingen en vragen. Het thema lerarentekort werd gemist. Daar gaan we op een later moment over doorpraten. Er zijn 4 thema’s gekozen voor de groepsgesprekken: thuiszitters, bankzitters, zorg en onderwijs en hoe vind je elkaar.

Eind 2018 wordt een regionale samenwerkingsagenda onderwijs gemeenten opgesteld. De basis van deze samenwerkingsagenda is met deze werksessie gelegd.

Lees hier de uitgebreide verslagen van de afgelopen bijeenkomsten en het overzicht van alle lopende projecten

Meer nieuws

Al het nieuws