voor inwoners, met gemeenten

Actie IkPas van start: zet uw alcoholgebruik op pauze

Publicatiedatum: 5 februari 2018

Op 1 maart gaat de landelijke actie IkPas van start. Met deze actie zetten deelnemers hun alcoholgebruik een maand lang op pauze. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcoholgebruik in je leven en zorgt ervoor dat veel deelnemers minder alcohol drinken, ook op langere termijn. In de regio Gooi en Vechtstreek is IkPas één van de gezondheidsuitdagingen van de actie 30dagengezonder.

IkPas 2018

IkPas is een jaarlijks terugkerende landelijke actie, die in de regio Gooi en Vechtstreek wordt ondersteund door de GGD. Meedoen kan individueel of in een groep, bijvoorbeeld samen met een partner, sportvereniging of vriend(inn)engroep.

Wat levert IkPas op?

Deelnemers van IkPas merken meerdere positieve effecten van een maand het alcoholgebruik op pauze zetten, blijkt uit onderzoek. Zo voelt meer dan de helft van de deelnemers zich fitter, slaapt 40% beter, 20% valt af en 38% heeft geld bespaard.
Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43.5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43.7% kan beter nee zeggen tegen alcohol.

30dagengezonder

In de regio Gooi en Vechtstreek is IkPas onderdeel van de actie 30dagengezonder. Met deze actie worden alle inwoners uitgedaagd om een maand lang een gezondheidsuitdaging aan te gaan. Naast het pauzeren van hun alcoholgebruik kunnen deelnemers ook voor andere uitdagingen kiezen: elke dag een half uur wandelen, hardlopen, water drinken, op tijd naar bed, complimenten geven, geen suiker in de koffie of thee, minder op sociale media of een andere uitdaging.

Aanmelden

Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich aanmelden voor IkPas of één van de andere uitdagingen via de website www.30dagengezonder.nl. Wie zich aanmeldt , ontvangt een startpakket en tijdens de actie tips en adviezen om het vol te houden.

Meer nieuws

Al het nieuws